2 de marzo de 2021
11 de setembre de 2008

AMP.-Antich confirma que Barceló serà també la portaveu del Govern i diu que no haurà més canvis en el seu Executiu

Anuncia que demà signarà el Decret de nomenament de Barceló com a nova consellera de Treball, que assumirà el càrrec la setmana que ve

PALMA DE MALLORCA, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Francesc Antich, va confirmar avui que la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, serà la pròxima consellera de Treball i Formació i també la nova portaveu de l'executiu autonòmic, càrrecs que assumirà en substitució de Margarida Nájera, després de què aquesta hagi estat designada com nova gerent del Consorci de la Platja de Palma.

Antich va fer públic el nomenament de Barceló a l'acte de començament de les obres del desdoblament de la línia fèrria entre l'estació d'Inca i la de l'Enllaç, on va manifestar que després d'aquests nous nomenaments ja no hi haurà més canvis en el seu Gabinet.

Alhora, va informar de què el secretari general del PSIB a Menorca, Marc Pons, i actual conseller insular d'Ordenació del Territori serà la persona que ocuparà el càrrec de president del Consell de Menorca, que fins ara ha ostentat Barceló.

Aquesta mateixa tarda, el president del Govern viatjarà a Menorca per presentar a Joana Barceló com futura consellera de Feina i portaveu de l'executiu autonòmic. L'acte tindrà lloc a les 17.00 hores al Consell menorquí.

Antich va manifestar que la Conselleria de Treball necessitava d'una persona "potent" com Joana Barceló al capdavant, qui demà deixarà el seu càrrec com màxima responsable del Consell de Menorca en un ple extraordinari que farà la Institució. Després, el president de l'executiu signarà el Decret de nomenament de Barceló com nova consellera de Feina i Formació, tot i que l'acte oficial en el qual assumirà el seu nou càrrec se celebrarà possiblement dimecres que ve.

Antich va explicar alhora que, "davant l'actual conjuntura econòmica", la Conselleria de Treball "ha de jugar un paper fonamental" en els pròxims temps, funció que desenvoluparà la política menorquina "a la perfecció", a causa del seu "gran capacitat de feina i la seva gran experiència".

"Ara mateix, necessitem una Conselleria de Feina molt potent", ha afirmat, i alhora va destacar que Barceló és una persona que coneix "perfectament" la Comunitat Autònoma i, per tant, va augurar que també desenvoluparà "molt bé" el seu nou càrrec com a portaveu de l'executiu autonòmic.

"DUES DONES BEN VALENTS"

Així, va remarcar que tant Nájera, com Barceló són dues dones "ben valents" que, segons la seva opinió, poden fer una feina "impressionant" a cadascun dels llocs que ostentaran.

D'altra banda, va avançar que la setmana que ve es portarà a terme el nomenament de Nájera com nova gerent del Consorci de la Platja de Palma, acte al qual, segons va revelar, el ministre de Turisme, Miguel Sebastián, ja ha expressat la seva disposició a acudir "si no hi ha motius d'agenda extraordinaris que s'ho impedeixin", amb la finalitat d'expressar el seu "suport fort" a aquest projecte "tan important" per Balears i el conjunt del territori nacional.

En aquest sentit, va manifestar que li agradaria tenir la presència de Sebastián i va destacar que el projecte de remodelació de la Platja de Palma "reforçarà" l'aposta del Govern per un canvi de model econòmic a l'arxipèlag. A més, va afegir que aquesta iniciativa serà "pionera a nivell de tot Espanya en matèria de reconversió de zones madures en el litoral espanyol" i, per tant, va sostenir que al front de la mateixa hi devia haver una persona "amb la capacitat per portar-la a terme", referint-se a Nájera.

Finalment, Antich va indicar que no el preocupa el fet de què els socialistes Joana Barceló i Artur Bagur hagin abandonat els seus llocs de responsabilitat en institucions de Menorca, a causa de què, segons va subratllar, hi ha uns "relleus extraordinaris i molt bons equips".

"A Menorca, el PSIB sempre ha servit molt bé a la ciutadania i ara mateix, podem fer aquests canvis amb tota tranquil·litat, perquè estic convençut que els equips i la gent que es queda donaran uns resultats extraordinaris, que no són altres que un bon servei a la ciutadania", va concloure el president del Govern.