15 de noviembre de 2019
 • Jueves, 14 de Noviembre
 • 5 de juliol de 2010

  AMP.- Raimundo Alabern i Juan Carlos Alía es donen de baixa del Partit Popular

  PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

  Raimundo Alabern i Juan Carlos Alía, ex gerents de l'Ibatur, han sol·licitat aquest dilluns la baixa de militància del Partit Popular, després que aquest cap de setmana el titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, decretés contra ells sengles fiances de 350.000 euros i 30.000 euros, respectivament, per la seva vinculació amb l'operació Passarel·la.

  Així ho ha confirmat el PP en un comunicat, en què ha assenyalat que el partit ha acceptat les baixes de militància de Alabern i Alia "d'acord amb els criteris establerts". Aquests criteris passen per expulsar del partit a tots aquells militants sobre els quals pesin mesures cautelars. El PP, com altres vegades, ha esperat que els dos imputats, exalts càrrecs de l'executiu de Jaume Matas, presentin la seva baixa per evitar la seva expulsió.

  Per la seva banda, el PSM ha exigit en una altra nota de premsa que el PP "assumeixi les seves responsabilitats polítiques" en relació amb l'Operació Passarel·la i ha instat als populars que actuïn amb "responsabilitat" i reflexionin sobre la continuïtat de l'ex conseller de Turisme Joan Flaquer com a diputat del Parlament i membre del Consell de Mallorca.

  En aquest sentit, la formació ha assegurat que Flaquer era el "màxim responsable polític" de l'Ibatur i que el PP hauria de prendre mesures per evitar que la credibilitat de les institucions de les Balears es vegin afectades per l'aparició "contínua" de casos de presumpta corrupció.