23 de abril de 2019
 • Lunes, 22 de Abril
 • 2 de desembre de 2008

  AMPL.- Dos tècnics del Consell afirmen que una de les edificacions de Vidal tenia tota la tipologia d'un habitatge

  PALMA DE MALLORCA, 1 de desembre (EUROPA PRESS)

  La cap de la secció de Disciplina Urbanística, Habitabilitat i Litoral del departament de Territori del Consell de Mallorca, Adriana Pousa, i el també tècnic de la Institució Insular, Pedro Trobat, van afirmar avui, dins el judici pel cas Cavallistes, que en dues inspeccions que van portar a terme a les edificacions de l'exalcalde de Ses Salines, Sebastià Vidal, ubicades en sòl rústic no urbanitzable, van detectar que una d'elles tenia "tota" la tipologia pròpia d'un habitatge malgrat que Vidal havia sol·licitat al Consell la declaració d'interès general per legalitzar les seves propietats amb el pretext de ser la seu d'una agrupació hípica.

  En la segona sessió de la vista oral, que va arrencar entorn de les 10.15 hores, Pousa va ser la primera dels més de 30 testimonis que preveuen declarar i en la seva compareixença ha afirmat que, després de les dues visites oculars que tots dos van portar a terme el 3 i el 5 d'agost del 2005 per resoldre el recurs d'alçada interposat contra la declaració d'interès general, va observar que una de les construccions tenia usos "molt definits", amb una planta baixa, una primera i unes golfes.

  Tal com va recordar, a la planta baixa hi havia una sala de neteja de roba amb rentadora i assecadora, la primera comptava amb un bany, un saló menjador, dos dormitoris i una cuina, mentre que en les golfes havia, a més d'una escala, un altre bany i una sala. Segons va especificar, els dos dormitoris no tenien mobles malgrat que sí disposaven d'electricitat, i alhora els banys estaven proveïts de rajoles i pintures. Mentrestant, en l'altra infraestructura van localitzar unes quadres amb cavalls, un molí d'entrenament i una pista.

  Pel que fa a l'antiguitat dels immobles, va remarcar que, des de l'exterior, es percebia que no podien tenir "tant de temps" com el que va indicar ahir Vidal, que va assegurar que comptaven amb 26 anys. "Sembla que no és un habitatge amb més de deu anys", va incidir sobre aquesta qüestió Pousa, qui va postil·lar, tot i això, que es va tractar d'una visita ocular la que van portar a terme i no inspeccions "extremadament tècniques".

  La responsable va apuntar, tot i això, que també van comprovar la presència d'una antena de televisió i aire condicionat, després d'assenyalar que la cèdula d'habitabilitat havia estat sol·licitada en 1993. En quan a l'expedient de l'interès general, ha afirmat que tenia coneixement d'això perquè "vaig veure l'expedient", tot i que no va ser ella, va puntualitzar, qui va informar de l'interès general. "No vaig intervenir en la declaració d'interès general sinó que només tenia uns plans quan aniria a veure les edificacions", va recalcar Pousa en el mateix sentit.

  Per la seva banda, el també tècnic Pedro Trobat, va subscriure les paraules de Pousa respecte la tipologia d'habitatge d'un dels edificis, subratllant a més que l'altra propietat era una nau agrícola, totes dues separades. Segons va indicar, la planta baixa estava dedicada a trasters per a la bugaderia, un carro i sacs de gra, mentre que a la primera es donava la distribució "pròpia" d'un habitatge, amb cuina, bany, sala d'estar i dos dormitoris i les golfes comptava amb un dormitori i un bany.

  En aquest context, va remarcar la necessitat d'haver reformat l'immoble i fer una redistribució del seu interior en el cas que, realment, Vidal hagués pretès destinar-lo a la seu d'un club social. Finalment, va estimar en uns 20 anys l'antiguitat de la planta baixa i en menys de deu la primera i les golfes, malgrat que "és difícil especificar-ho".