4 de marzo de 2021
4 de juny de 2008

(Ampl).-Els sindicats de la concertada recorreran davant el Contenciós Administratiu els "abusius" serveis mínims

Ratifiquen les dues jornades de vaga per demà i l'11 de juny davant la "inflexibilitat" de la Conselleria d'Educació

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats STEI, USO, FSIE, CCOO i UGT van anunciar avui que recorreran davant el Tribunal Contenciós Administratiu els serveis mínims decretats per la Conselleria d'Educació i Cultura per a les dues jornades de vaga convocades en l'ensenyament concertada per demà i el pròxim 11 de juny, perquè considera "abusiu" que aquests se situïn en el 30 per cent en el personal docent i en el cent per cent en els equips directius.

En una roda de premsa, el portaveu dels sindicats i responsable del STEI en l'ensenyament concertada, Paulí Aguiló, va assenyalar que ja han presentat al·legacions contra aquests serveis mínims, que, segons va remarcar, suposaran que el 40 per cent del personal educatiu estarà obligat a acudir a classe durant els dos dies de vaga, respecte del 10 per cent de les aturades anteriors, celebrats el 14 i 15 de maig.

D'altra banda, va anunciar que demà se celebrarà un concentració a la Plaça Espanya, a partir de les 10.30 hores i, després, a les 11.00 començarà una manifestació, que conclourà en el Consolat de Mar, on exigiran una reunió amb el president del Govern, Francesc Antich, després de la "incapacitat negociadora i inflexibilitat" de la consellera d'Educació, Bárbara Galmés.

D'altra banda, Aguiló va criticar el fet que Galmés al·legui problemes econòmics per no donar resposta a les reivindicacions dels sindicats, quan "s'ha gastat 70.000 euros" per publicar avui una carta en els mitjans de comunicació, amb la finalitat d'informar els pares sobre la vaga convocada demà en els centres educatius concertats. A més, va assenyalar que els professors encara estan a l'espera que la Conselleria pagui els 300 euros que deu des de gener a cada treballador després de la revisió salarial corresponent a 2008.

En aquesta línia, el dirigent sindical va acusar a Galmés d'estar "provocant" el professorat i va criticar que la Conselleria encara no ha presentat un esborrany de la seva última proposta plantejada divendres passat, a causa que el director general de Planificació i Centres, Miquel Martorell, va acudir a aquesta trobada "amb un paper que només contenia números".

Aguiló va advertir que si la Conselleria d'Educació no respon a les reivindicacions del professorat, que "cada vegada està més enfadat" i, per tant, no s'aconsegueix un acord "digne", els sindicats "concretaran" en les pròximes setmanes noves mobilitzacions.

Així, va avançar que les centrals sindicals enviaran un escrit als pares dels alumnes de l'escola concertada, amb la finalitat d'explicar-los la problemàtica dels docents i demanar-los "disculpes" per les molèsties que els poden estar ocasionant les jornades de vaga.

Per la seva banda, el secretari general de la Federació d'Ensenyament Concertada de CCOO, Rafael Pons, va remarcar que els sindicats han deixat d'exigir moltes coses al Govern, perquè, segons va assenyalar, són conscients que existeixen "problemes" per fer front a totes les reivindicacions.

Tot i això, va considerar "insuficients" els 140 euros més que percebran els professors entre el 2009 i el 2011, a causa que, segons la seva opinió, quan arribin a guanyar aquesta quantitat la "distància econòmica serà més gran" amb els sous dels docents interins de l'ensenyament públic.

PRINCIPALS DISCREPÀNCIES

La principal discrepància que s'ha produït a la reunió mantinguda divendres passat, va consistir que el director de Planificació i Centres va plantejar que els docents de la concertada cobressin 63 euros addicionals en el període comprès entre 2011 i 2016, quan els sindicats exigeixen que sigui entre el 2010 i el 2011 i, com a màxim, fins al 2013.

D'altra banda, la segona gran diferència entre la Conselleria i els sindicats es troba en la proposta per equiparar els sous entre els docents de la concertada i els interins de la pública, per a la qual cosa els primers han de cobrar 140 euros més que fins ara.

En aquesta línia, el Govern proposa que els professors de l'ensenyament concertada comencin a percebre 15 euros entre gener i juny de 2009, quan els sindicats reclamen que siguin 20 euros, alguna cosa que no va ser acceptat per la Conselleria, el que, segons el parer dels sindicats, "demostra que no existeix voluntat negociadora".

Així, l'executiu proposa que els docents de la concertada cobrin un complement de 15 euros entre gener i juny de 2009; un altre de 20 euros entre juliol i desembre de 2009; un altre de fins a 50 euros a partir de gener de 2010; un altre de 50 euros entre gener i setembre de 2011; i un últim de 20 euros a partir de setembre de 2011, sumant així els 140 euros.