7 de junio de 2020
11 de desembre de 2008

AMPL.- Kraft tancarà la seva planta de Maó i retallarà la seva plantilla en 215 treballadors per la crisi

MADRID, 11 de desembre (EUROPA PRESS)

Kraft Foods ha anunciat avui que al llarg del pròxim any 2009 tancarà la seva planta de Maó (Menorca), dedicada a la fabricació de 'Tranchettes' i formatges 'El Mas', i alhora emprendrà altres reestructuracions dels seus centres a Espanya, que comportaran una pèrdua total de 215 llocs de treball.

En un comunicat, la companyia alimentària va justificar aquestes mesures per un problema de capacitat productiva en la seva xarxa europea de fàbriques de formatge fos, que genera un alt nivell de costos fixos, el que, a l'actual context econòmic, s'ha convertit en una "amenaça per a la competitivitat" dels seus productes.

El grup va afirmar que ha intentat vendre la seva planta de Maó, però cap de les converses entaulades amb diversos grups espanyols i internacionals ha donat resultats favorables, pel que es veu "obligada" a tancar-la en 2009, amb la consegüent pèrdua de 163 llocs de treball.

Kraft traslladarà la producció de formatge fos d'aquest centre a Namur (Bèlgica) i una altra part a la seva planta d'Hospital d'Órbigo (Lleó). L'estratègia de la companyia en aquesta categoria consisteix a centrar-se en les seves principals marques i en els segments de mercat més forts, així com a concentrar la producció a la planta belga, "tecnològicament avançada".

ALTRES REESTRUCTURACIONS

A més, el grup emprendrà altres reestructuracions en els centres d'Hospital d'Órbigo (Lleó) i Montornès del Vallès (Barcelona), que tindran un impacte de 25 i 27 llocs de treball, respectivament.

En concret, la planta lleonesa deixarà de produir diversos formats de maionesa amb la finalitat d'afavorir la rendibilitat d'aquesta línia de productes, mentre que en la de Barcelona s'optimitzaran les línies de producció i s'especialitzarà en postres en pols i gelatina llista per menjar.

A més, les estructures organitzatives d'aquestes dues plantes es reduiran mitjançant la creació d'uns serveis de gestió compartits, el que permetrà a la companyia reduir "significativament" els costos fixos i incrementar la seva competitivitat.

"Cap altra planta de Kraft Foods a Espanya formarà part d'aquest procés", va garantir el grup, que va lamentar haver d'adoptar aquestes mesures, si bé es va mostrar convençut que està fent "el correcte" per garantir la competitivitat del seu negoci en unes condicions de mercat "difícils".

El grup, que va assenyalar que tots els processos es desenvoluparan d'acord amb la legislació laboral espanyola, va anunciar que iniciarà les converses amb els representants dels treballadors i les autoritats per "arribar a una solució que respecti els interessos de totes parts i garanteixi una sortida acceptable per als utilitzats afectats". "Kraft farà tots els esforços necessaris per minimitzar l'impacte d'aquestes mesures i tractarà a tots els seus treballadors amb respecte i equitat", va concloure.