22 de octubre de 2020
28 de juny de 2010

AMPL.- L'IMAS contracta a quatre persones amb renda mínima per contribuir a reduir l'atur entre els més asfixiats

PALMA DE MALLORCA, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha licitat els dos primers contractes que incorporen una clàusula "social" mitjançant la que es donarà ocupació a quatre persones que es troben en risc d'exclusió. Des del passat 19 de maig totes les empreses que vulguin optar a un contracte amb l'IMAS a través d'un procés de concurs públic hauran d'incorporar l'esmentada clàusula.

Així, l'IMAS està fent el procés de selecció d'aquestes quatre persones que participaran en els treballs de reforma de la Llar d'Ancians, en concret, en la reforma de la coberta dels pavellons i, d'altra banda, en la millora de l'interior de la sala d'actes. Aquestes quatre persones perceben actualment la renda mínima, per la qual cosa la seva situació econòmica és molt delicada.

Així, un total de 15 empreses es van presentar al concurs per a l'adjudicació dels dos projectes, resultant guanyadora en el primer l'empresa Pastor S.A. L'import licitat són 164.000 euros. Per al segon projecte (la reforma de la sala d'actes) s'ha reservat una partida de 87.528 euros i encara no s'ha resolt quina serà l'empresa beneficiada.

El conseller insular de Benestar Social i president de l'IMAS, Jaume Garau, i la gerent de l'entitat, Teresa Suárez, van donar a conèixer avui aquests contractes, amb els quals es pretén facilitar la incorporació de persones en risc d'exclusió al mercat laboral.

Amb la incorporació d'aquestes clàusules de caràcter social l'Institut Mallorquí d'Afers Socials s'adapta a la Llei de Contractes del Sector Públic de l'any 2007, que introdueix la possibilitat d'incloure consideracions de tipus "social o mediambiental" en les licitacions de les administracions públiques.

Per tant, des del mes de maig passat tots els contractes licitats per l'IMAS han de contenir de manera obligada com "mínim" un criteri social, això és, el que millor s'adapti al tipus de treball a fer. Aquests criteris són, entre d'altres, la contractació de persones discapacitades o vulnerables, la subcontractació amb entitats socials o solidàries o sense afany de lucre, la garantia d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes, la qualitat en l'ocupació, o la inserció sociolaboral, com és el cas.