15 de diciembre de 2019
 • Sábado, 14 de Diciembre
 • 12 de març de 2009

  AMPL.- L'IPC es manté invariable el febrer a Balears i la taxa interanual se situa al 0,8%

  PALMA DE MALLORCA, 12 Mar. (EUROPA PRESS) -

  L'índex de preus de consum (IPC) es va mantenir invariable a Balears durant el mes de febrer passat respecte al mes anterior i la taxa interanual s'ha situat al 0,8 %, segons les dades facilitades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

  D'altra banda, des de començaments d'any els preus han baixat un 0,9 % a Balears, davant del descens acumulat a nivell nacional (-1,2 %).

  En el conjunt del país, la inflació interanual ha reculat per setè mes consecutiu, tot i que de manera més moderada que en els últims mesos. Per part seva, el manteniment, sense canvis, de la inflació mensual posa fi a la ratxa de tres descensos consecutius iniciada al novembre .

  En concret a Balears els preus han registrat caigudes respecte al mes passat en els conceptes de vestit i calçat (-2,6%) i aliments i begudes no alcohòliques (-0,2%), mentre que l'IPC va pujar en begudes alcohòliques i tabac (1,2%) i ensenyament (1,1%). En menys grau van créixer en altres conceptes (0,4%), parament (0,3%), medicina i transport (0,2%).

  En relació amb l'any passat (febrer 2008), els preus van créixer en habitatge (4,6%), begudes alcohòliques i tabac (3,5%), hotels, cafès i restaurants (2,8%), parament (2,2%), aliments i begudes no alcohòliques (1,7%). Per contra, els preus han baixat en transport (-5,4%), vestit i calçat (-2%), ensenyament (-1,8%) i comunicacions (0,3%).

  TAXA NEGATIVA INTERANUAL EN UNA COMUNITAT

  Per comunitats autònomes, la inflació mensual es va comportar de manera diferent. Els descensos més elevats van correspondre a Navarra (-0,4%), i El País Basc, Castella-la Manxa, Astúries, Cantàbria, i la Rioja, totes elles amb una caiguda del 0,1%. A la resta de regions es va mantenir sense variacions, amb tres excepcions, les de Madrid i Andalusia, on els preus van pujar un 0,1%, i la de Múrcia, on ho van fer un 0,2%.

  En taxa interanual, la inflació va pujar el mes de febrer en totes les comunitats, excepte a Castella-la Manxa, que ha registrat una taxa del -0,1%, sent la primera comunitat a entrar en nivells de preus negatius.

  La pujada més forta, amb un 1,3%, l'ha registrada Ceuta (+1,3%), seguida del País Basc (+1,1%), Catalunya (+1%), i Aragó, Balears i Madrid, totes elles amb un 0,8%.

  Comunitat Valenciana va coincidir amb la mitjana nacional (0,7%), mentre que Astúries, Canàries, Cantàbria, Extremadura, la Rioja i Melilla es van situar per sota, amb una taxa del 0,6%; seguides d'Andalusia, amb un 0,4%; Galícia, Múrcia i Navarra, amb un 0,3%, i Castella i Lleó, amb un 0,2%.