16 de diciembre de 2019
 • Domingo, 15 de Diciembre
 • 25 de maig de 2010

  AMPL.- Marina Sans nega haver carregat als comptes de la Funerària menjars per més de 1.600 euros en cap de setmana

  Afirma que les representacions "no s'elegeixen" sinó que li van arribar "del mandat passat" després de ser preguntada per més de 50.000 euros en menjars

  PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

  L'expresidenta de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Marina Sans, va negar avui davant del jutge que entre 2005 i 2006 carregués als comptes de l'empresa pública menjars per valor de més de 1.600 euros celebrades en cap de setmana, ja que de manera contundent ha assegurat que "mai" ha efectuat aquestes despeses en dissabte o diumenge i ha afirmat, per tant, que es tracta d'una informació "totalment errònia".

  Durant la seva compareixença com imputada davant del jutge que instrueix les presumptes irregularitats comeses al voltant a la gestió de l'EFM, Manuel Penalva, va recalcar que "mai" ha estat a menjar en cap de setmana pagant amb diners de l'empresa, després que el magistrat li inquirís sobre un càrrec de 722 euros en dos restaurants de Palma durant 2005 i de més de 900 euros en altres quatre establiments a l'any següent.

  "No és cert", ha insistit l'encausada, assistida pel lletrat Rafael Perera, i a qui se li atribueix un suposat delicte de malversació de cabals públics per aquestes despeses així com per altres relacionats amb viatges presumptament privats que Sans va facturar a la Funerària quan presidia l'empresa durant la passada legislatura.

  En la seva segona declaració davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 11 -ja ho va fer el 30 de juny de l'any passat-, l'exmàxima responsable de l'EFM ha estat interrogada per les nombroses factures trobades de menjars tant a Palma com a Madrid, que va atribuir a despeses de representació, i després de ser preguntada si considera raonable gastar més de 50.000 euros en menjars, es va limitar a justificar que "depèn de la representació i actualment la Funerària no té cap de les representacions que portàvem al seu moment". És més, ha apuntat que les representacions "no s'elegeixen" sinó que li van arribar "del mandat passat".

  En aquesta mateixa línia, ha manifestat que en el ple de l'Ajuntament "ni tan sols" es demanaven explicacions sobre aquestes despeses. "És el que es feia i el que es fa ara, hi ha un protocol", es va escudar l'encausada, qui ha recordat que el control s'exercia quan anualment la despesa s'aprovava en Junta General -al ple-, en les que mai s'ha produït cap vot en contra de l'oposició. "Mai van posar respecte a les despeses de representació" tant seus com de l'exgerent de l'EFM, Óscar Collado, també imputat.

  Al ser-los detallats els pagaments efectuats en més d'una desena de restaurants, Sans ha explicat que alguns dels tiquets els signava ella i se'ls passava a Collado, i en altres ell es feia càrrec de les factures. Tot i això, sobre una de les factures mostrades en la compareixença pel magistrat amb la firma "Sra. Sans", ha manifestat que la rúbrica no és la seva i que "algú m'intenta imputar alguna menjada a la qual no he assistit".

  Finalment, sobre un viatge fet a Chicago el 2004 i que ha estat pagat amb diners públics -uns 4.700 euros- ho va atribuir a diverses gestions que va haver de portar a terme en relació amb el càrrec que ocupava com vicepresidenta d'una organització internacional d'empreses funeràries.

  Precisament, la investigació de la comptabilitat de l'empresa municipal ha començat arran de l'escàndol obert per els viatges que van realitzar Collado i Sans i que han estat facturats en la passada legislatura a aquesta empresa pública. De fet, Sans va ingressar en el compte de la Funerària un total de 6.833,93 euros corresponents a nou factures de viatges privats realitzats pels seus familiars en la passada legislatura i que havien estat sufragats per l'EFM.