1 de abril de 2020
29 de setembre de 2008

AMPL.- Nadal substitueix Buils com a conseller de Turisme després de presentar aquest la seva dimissió a Antich

Antich confia en què es mantingui la "bona entesa" entre el sector turístic i el Govern i diu que Nadal li mereix la seva confiança

PALMA DE MALLORCA, 29 de setembre (EUROPA PRESS)

El president d'UM, Miquel Nadal, serà el futur conseller de Turisme, en substitució de Francesc Buils, qui va presentar aquesta tarda la seva dimissió al cap de l'Executiu, Francesc Antich, qui va confiar en què el nou conseller faci un "bon treball" donant "continuïtat a la tasca realitzada per Buils".

Després de presentar un camió intel·ligent cedit per La Caixa per la gestió de situacions d'emergència, Antich va donar a conèixer la decisió de Buils i va anunciar que avui mateix signarà el seu cessament com a conseller de Turisme, mentre que Nadal jurarà o prometrà el seu càrrec dimecres que ve en el Consolat de Mar.

Antich va esperar que hagi una "bona entesa" entre el sector turístic i Nadal "tal com hi ha hagut fins ara", ja que, segons la seva opinió, és "bàsic per fer les millores que cal fer en la nostra principal activitat econòmica i complir amb l'objectiu principal d'aquesta legislatura, que és la millora del model econòmic".

En aquest sentit, va expressar el seu convenciment de què Nadal farà "molt bon treball" continuant les polítiques que fins ara s'han portat a terme en matèria turística i va considerar que el seu nomenament suposarà un "reforç" per aquesta institució, a causa de què "un dels líders de les formacions polítiques que conformen l'executiu se suma a treballar directament en el Govern".

D'altra banda, va agrair el treball "molt bo" realitzat per Buils a la Conselleria de Turisme, tenint en compte que, segons va recordar, s'han posat en marxa tota una sèrie de projectes "molt importants" per a Balears, entre ells, "el que s'està fent a la Platja de Palma, les noves iniciatives en matèria de promoció i, en definitiva, un intent de diversificar oferta i millorar productes jugant un paper fonamental en la nostra Comunitat Autònoma".

Antich va remarcar que Nadal li ha manifestat el seu desig "clar i rotund" de treballar per aquest Govern, amb la finalitat de què "es puguin complir amb totes les polítiques pactades" entre les formacions que conformen l'executiu autonòmic i, per aquest motiu, ha afirmat que el president d'UM li mereix "tota la seva confiança".

Preguntat sobre si es produirà algun altre canvi en el si de la Conselleria de Turisme, el president va recordar que aquest tipus de decisions corresponen al nou conseller. Alhora, va indicar que malgrat que el president del Govern s'encarrega de nomenar els consellers, aquests són proposats per les diferents forces polítiques que formen part de l'executiu.

"Jo fa molt poc que vaig fer una modificació en el Govern, mitjançant la qual Joana Barceló va passar a dirigir la Conselleria de Treball i Formació en substitució de Margarida Nájera i, en principi, aquesta era la reforma que volia fer a l'executiu", va apuntar.

"SITUACIÓ DE DIFICULTAT"

Tot i això, va indicar que si ara es produeix un altre canvi en el si del Govern, és perquè s'ha donat una "situació de dificultat" dins una de les formacions que conformen l'executiu, que ha donat lloc a la dimissió de Buils, després que aquest cessés dos alts càrrecs de la Conselleria de Turisme, en resposta a la destitució del gerent de l'Agència Balear de l'Aigua (Abaqua), Damià Nicolau (UM).

Així, el president del Govern va remarcar que "com més aviat se solucioni aquest impass, millor per les polítiques que es portin a terme des del Govern". Finalment, preguntat sobre si l'ex-presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, li va demanar que Buils continués al capdavant de la Conselleria de Turisme, Antich ha afirmat que existeix un pacte de Govern entre les diferents organitzacions polítiques "i quan hi ha una situació que es necessita tractar-se, es parla entre els quals ara mateix estan al front de les diferents formacions polítiques i això és el que hem fet".