31 de marzo de 2020
19 de setembre de 2008

AMPL.-PP critica el "fracàs" de la política de Galmés i denuncia la caiguda de docents i l'augment de barracons

La Conselleria nega que no hi hagi projectats nous centres i defensa el compliment de les polítiques anunciades

PALMA DE MALLORCA, 19 de setembre (EUROPA PRESS)

El president de la Comissió d'Educació del Partit Popular, Francesc Fiol, ha criticat avui el "fracàs" de la política educativa de l'actual Govern, assegurant que el departament que dirigeix Bàrbara Galmés no ha assumit cap dels compromisos anunciats, i va denunciar en aquest context la caiguda de la ràtio professor/alumne en els centres d'Educació Secundària i l'augment de les aules prefabricades.

En roda de premsa, l'ex conseller d'Educació en la passada legislatura va realitzar una valoració "negativa" del començament del curs escolar i va reprotxar la Conselleria el discurs "triomfalista" que manté en aquest sentit. Ha afirmat que lluny d'haver complert les expectatives creades, la seva successora en el càrrec "no ha rebaixat, sinó que ha augmentat" el nombre de barracons, havent aquest any 18 més que el passat curs escolar, quan al seu torn n'hi havia 40 més que en el curs 2006-07.

Alhora, Fiol va criticar també la "falta d'iniciativa" de l'executiu per construir nous centres, assegurant que en el que va de legislatura la Conselleria no ha projectat cap nou centre i tots els qui s'han inaugurat "van ser planejats" pel PP.

El diputat va lamentar "l'alentiment" del Govern en aquest sentit, una informació que van negar des de la Conselleria, asseverant que el Pla d'Infraestructures Educatives 2008-2009, aprovat pel Govern a començaments de l'any, recull nous projectes "adequats a la demanda real".

En declaracions a Europa Press, fonts del Departament van remarcar que la inversió prevista dins d'aquest pla és d'aproximadament 120 milions d'euros en dos anys, i alhora, preveu 57 actuacions en 32 municipis, de les quals 22 són nous centres educatius i 38 obres d'ampliació de reforma i gran envergadura.

REDISTRIBUCIÓ D'ALUMNES IMMIGRANTS

D'altra banda, Fiol va mantenir que el Govern no ha solucionat el problema de la redistribució d'alumnes immigrants per millorar les ràtios, i alhora va lamentar la caiguda del nombre de professors, sobretot en Secundària, i va criticar els "destacats errors" en l'adjudicació de places, que han generat "moltes protestes" durant l 'estiu.

En un altre sentit va carregar contra la política de gratuïtat dels llibres de text, que "havia de ser un gran èxit" i ha estat "un total fracàs". Va especificar que mitjançant el sistema de "reutilització" dels llibres, només 75 centres s'han acollit al mateix, dels 400 que hi ha a les illes. A més, les ajudes per la seva adquisició les faciliten les corporacions municipals.

Fiol va mostrar alhora la seva disposició per posar en marxa el pacte per l'educació, per poder augmentar la qualitat de l'ensenyament en la comunitat, i en aquest sentit, va considerar "molt necessari" augmentar el prestigi social dels docents així com el finançament destinat a l'Educació en el conjunt del país.

Finalment, va recordar que el PP no és partidari d'impartir l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i es va referir a les sentències "contradictòries" sobre aquesta qüestió emeses pels diferents Tribunals Superiors de les diferents CA.