22 de septiembre de 2020
30 de maig de 2008

(Ampli.)- Es manté la vaga de l'ensenyament concertat per al 5 i 11 de juny després del fracàs de les negociacions

Els sindicats han rebutjat l'última proposta de la Conselleria d'Educació

PALMA DE MALLORCA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

Els sindicats no han arribat a un acord sobre l'equiparació retributiva dels docents de l'ensenyament concertada després de la trobada mantingut avui amb responsables de la Conselleria d'Educació, pel que mantenen les dues jornades de vaga previstes per als pròxims dies 5 i 11 de juny.

Alhora, han anunciat la convocatòria d'una manifestació per al dia 9 de juny, que partirà, a les 18.30 hores, des de la Plaça Espanya fins a les portes de la Conselleria d'Educació i Cultura.

Segons va explicar en roda de premsa el director general de Planificació i Centres de la Conselleria d'Educació, Miquel Martorell, les principals discrepàncies consisteixen que l'Administració ha proposat començar a pagar 15 euros per a l'equiparació dels docents a partir de gener de 2009, mentre els les organitzacions sindicals reclamen 20 euros, a més del pagament d 'un complement d'antiguitat.

Des de la Conselleria d'Educació es va proposar que aquest es comencés a abonar -a un 25 % i per als treballadors d'entre 18 i 30 anys d'antiguitat- des de 2011, tot i això, els sindicats van mantenir la seva proposta que l'abonament d'aquest concepte s'iniciï abans, en 2010, i "es retalli en una legislatura", va apuntar Paulino Aguiló, portaveu dels sindicats.

Aguiló va declarar que les ofertes de la Conselleria són "únicament unes propostes imaginatives", de manera que "continuem sense tenir arguments suficients per a desconvocar les vagues dels dies 5 i 11 de juny", va afirmar.

Tot i això, va expressar que la setmana que ve es reuniran amb els delegats de les diverses organitzacions sindicals per obtenir "conclusions".

Sobre un possible nou trobada entre la Conselleria i els sindicats, Aguiló va expressar que "si l'Administració té interès suposo que ens convocarà", però Martorell va mantenir que ha arribat el moment que "el professorat reflexioni" ja que l'Administració "no té interès a modificar la proposta".

OPORTUNITAT HISTÒRICA

El director general de Planificació i Centres va destacar que la negociació representa una "oportunitat històrica" per millorar les condicions salarials del professorat i, en aquest sentit, va recordar que el complement d'antiguitat, que suposa una pujada de 63 euros anuals", únicament ho posseeix el professorat de Catalunya i Cantàbria.

Per la seva banda, Martorell va posar èmfasi que l'Administració ha realitzat canvis en la seva proposta per a assolir un acord, mentre que les organitzacions sindicals han estat "insensibles" i no han "modificat la seva posició durant tot el temps".

Finalment, els representants sindicals també van assenyalar que tenien "altres temes en agenda per negociar", al marge dels dos esmentats, si bé, van optar per deixar-los al marge, per no entorpir les negociacions i poder arribar a un acord.