22 de septiembre de 2020
30 de maig de 2008

(Ampliació) Air Europa arriba a un acord amb els pilots que permet la desconvocatòria de la vaga

L'acord implica la pròrroga del conveni col·lectiu i la suspensió del projecte de creació d'Universal Airlines

MADRID, 30 Maig. (EUROPA PRESS) -

La direcció d'Air Europa i el Sindicat Espanyol de Línies Aèries (SEPLA) assoliren avui un acord per a la pròrroga del conveni col·lectiu que ha permès la desconvocatòria de la vaga prevista a partir de dilluns que ve, van informar a Europa Press fonts de grup Globalia i del SEPLA.

En concret, la companyia va assenyalar que la desconvocatòria permetrà a Air Europa operar amb "total normalitat" durant l'estiu. Els pilots tenien previst parar cada dilluns, dimecres i divendres amb caràcter indefinit a partir de juny en protesta pel projecte de creació de l'aerolínia Universal Airlines, anunciat pel president de [Globalia], Juan José Hidalgo, i finalment suspès.

Per la seva banda, el SEPLA va assenyalar en un comunicat la seva satisfacció per l'"esforç negociador realitzat per les dues parts i que ha permès l'aprovació d'un acord de pròrroga del conveni col·lectiu fins a desembre de 2011".

El sindicat va considerar "fonamental" per a la resolució del conflicte la disposició negociadora mantinguda pels representants sindicals dels pilots fins a l'últim minut i va ressaltar que, amb la firma de l'acord, "surten guanyant totes les parts".

L'acord tancat suposa la pròrroga per quatre anys de l'III Conveni Col·lectiu de Pilots i vincula "novament" la producció del grup [Globalia] a la flota i la plantilla d'Air Europa, preveient la desactivació del projecte d'Universal Airlines, "garantint que tot creixement de la producció haurà de fer-se, única i exclusivament, a través d'Air Europa".

A més, la pròrroga recull que els avenços signats amb posterioritat a l'aprovació de l'III Conveni Col·lectiu passen a formar part de l'articulat de l'esmentat conveni en forma d'annexos.

UNIVERSAL AIRLINES NO VEURÀ LA LLUM.

Els pilots havien anunciat la convocatòria d'una vaga indefinida davant de l'anunci del president del grup Globalia, Juan José Hidalgo, de crear una nova aerolínia --Universal Airlines-- per a, segons el SEPLA, fer trajectes de baixa ocupació d'Air Europa.

Malgrat que Hidalgo va acabar per suspendre el projecte precisament per mantenir la pau sindical, el SEPLA havia confirmat que mantindria les aturades i va exigir a la direcció reconèixer "en un acord escrit el respecte a les condicions pactades en el conveni col·lectiu vigent per a l'externalització de vols, garantint així el total compliment de l'Annex 9 sobre la no externalització de la producció del grup Globalia en qualsevol altra aerolínia que no sigui Air Europa".

Amb la suspensió del projecte de creació d'Universal Airlines, Hidalgo va iniciar les gestions per desfer-se dels sis avions Embraer E195 que inicialment haguessin conformat la flota de la companyia. "Aquests avions no seran incorporats, per tant, ni a la flota d'Air Europa ni al projecte d'empresa conegut com a Universal Airlines", va recalcar l'empresa.