7 de junio de 2020
12 de agost de 2008

Antich afirma que existeixen interventors en totes les Conselleries i que s'estan analitzant "totes" els comptes

Nadal sosté aquesta situació "no té res a veure" amb l'actual equip de govern

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Francesc Antich, ha assegurat avui que el Govern ja està actuant per analitzar els comptes de totes les Conselleries, i que per aquesta raó existeixen interventors que s'encarreguen d'assegurar que "els números quadrin".

Alhora, Antich va sostenir que la preocupació "més gran" del Govern és ara mateix servir "bé" a tots els ciutadans i actuar amb la "màxima transparència" en el que a la gestió dels diners públics es refereix. Tot això, va reiterar, acompanyat d'un "rigorós i exhaustiu control des de la cartera d'Economia i Hisenda".

Així es va expressar el president autonòmic després de ser preguntat sobre l'últim cas de corrupció que afecta a institucions públiques de les illes, en concret, a l'antiga cúpula del Consorci Turime Jove, dependent de la Conselleria de Presidència i Esports, titular de la qual era Rosa Puig (PP).

Antich va explicar que els nous responsables de la Conselleria -ara de Joventut i Esports, dirigida per Mateu Cañellas (UM)- van detectar que els números "no quadraven", i van decidir posar el cas en mans de l'Advocacia de la Comunitat, la qual cosa va permetre destapar les irregularitats.

Preguntat sobre si aquest seria un bon moment per demanar explicacions al passat president autonòmic, Jaume Matas, Antich va remarcar que els temes estan en els jutjats, i va agregar que "és millor deixar que la justícia actuï" i que tot allò que es surti de la "normalitat" sigui investigat per les instàncies judicials.

Per la seva banda, el president d'Unió Mallorquina (UM), Miquel Nadal, que va acompanyar al president en la seva visita al nou centre sanitari d'Escola Graduada --un edifici nou, encara en construcció, al qual es derivaran tots els pacients i sanitaris de l'antic PAC una vegada concloguin les obres--, va sostenir que aquesta situació ve heretada del passat equip de Govern, PP, i que "no té res a veure" amb les actuacions i la gestió de l'actual govern autonòmic.