3 de marzo de 2021
3 de juny de 2009

Antich considera una notícia "extraordinària" que Palma pugui acollir en 2010 el Consell de Ministres de Defensa de la UE

PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, ha considerat avui una notícia "extraordinària" per a Balears la possibilitat que Palma pugui acollir en 2010 la reunió del Consell de Ministres de Defensa de la Unió Europea, coincidint amb la presidència d'Espanya de la UE, el que, segons la seva opinió, posaria de manifest la "sensibilitat" de l'executiu central amb les illes.

Després de visitar la carpa informativa instal·lada a la Plaça d'Espanya, amb motiu del Dia Nacional del Donant d'Òrgans i Teixits, Antich ha indicat que malgrat que encara no se sap el lloc exacte en què es pot celebrar l'esmentada cimera, va suposar que "molt aviat" començarà a parlar amb el secretari d'Estat per a la UE, Diego López Garrido, per concretar la ubicació.

Antich ha insistit que en cas si es confirma la celebració d'aquesta reunió dels ministres de Defensa de la UE a la capital balear, seria una notícia "molt positiva", tenint en compte que Balears és la Comunitat "més europea de tot Espanya, ja que és la que depèn més d'Europa i està més interrelacionada".

Per tant, ha afirmat que el Govern està "molt orgullós" de poder participar "molt activament" en la presidència d'Espanya de la UE i, en aquest sentit, ha dit estar "molt agraït" pel fet que l'executiu central "compti amb les illes" per a la celebració de l'esmentada cimera. Tot i això, va esperar que aquesta reunió "no sigui l'última notícia extraordinària per a l'arxipèlag".

D'altra banda, el president ha destacat que la Secretaria d'Estat per a la UE ja té una "gran informació" de llocs de les Balears que poden ser "interessants" per celebrar diferents actes, relacionats amb la presidència d'Espanya a la UE, com les trobades ja confirmades sobre regions insulars i turisme europeu, per als quals "ja s'està treballant amb els preparatius".

Finalment, ha remarcat que altres de les qüestions a les quals s'ha compromès l'executiu central és a incrementar la inversió i el nombre de persones que poden gaudir d'unes vacances a través de l'Imserso, el que "pot ajudar a Balears a allargar la temporada turística".