12 de noviembre de 2019
5 de juliol de 2010

Antich creu que aquesta legislatura "no va tan malament" i assegura que no haurà "reedicions de pactes"

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, ha realitzat aquest dilluns una valoració sobre els primers tres anys de legislatura i ha assegurat que, tot i les "problemàtiques institucionals" que s'han viscut, "no van tan malament" gràcies als pactes arribats últimament amb els partits de l'oposició en diferents matèries, i, a més, ha revelat que durant el que resta d'any no haurà "reedicions de pactes".

El cap de l'Executiu autonòmic ha negat així, en declaracions als periodistes, un possible pacte amb UM abans que conclogui aquesta legislatura, tot i que ha afegit que sí faran un "sobreesforç" per pactar algunes matèries, com els pressupostos de la comunitat del pròxim any. A més, ha agraït al partit regionalista la seva "responsabilitat" a l'hora de consensuar "els grans temes", "cosa que no va fer el PP", tot i que els partits conservadors dels països europeus sí que han recolzat als Estats en l'adopció de mesures contra el dèficit.

Antich ha remarcat que, amb independència que el període electoral s'estigui acostant, són "més importants" les persones que es troben en desocupació, així com "treure" a la comunitat de les dificultats per les quals passa.

El president ha assenyalat que la seva valoració sobre els tres anys de Govern no està "tan dirigida" al fet que uns partits hagin "entrat o sortit" de l'executiu -en relació amb l'expulsió d'UM del Pacte-, i al conseqüent esforç per arribar a acords que representa aquest fet. Així, ha destacat que durant els últims mesos han pactat per millorar la normativa dels establiments turístics, i que, actualment, estan consensuant la Llei del Sector Públic.

Segons ha subratllat, la cosa més important de l'any que queda de legislatura és "com anar posant tots els pilars" per donar resposta a les necessitats dels ciutadans de les illes.

En aquest sentit, ha manifestat que dóna molta importància a tots l'esforç fet, i el que se'n va a continuar fent, en inversions per mantenir i crear llocs de treball, així com perquè els serveis bàsics arribin a tota la població i per crear una economia que possibiliti la sortida de moltes persones de l'atur.

El president ha indicat que en la comunitat es deu "treballar per alternatives" des de la unitat, a conseqüència del "canvi radical que s'està produint".