4 de agosto de 2020
29 de juliol de 2009

Antich i Espinosa signaran avui el protocol per a l'adquisició de la finca de Planícia

PALMA DE MALLORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, i la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, rubricaran avui a Madrid, a partir de les 10.00 hores, el protocol per a l'adquisició de la finca de Planícia, un enclavament d'alt valor mediambiental situat al municipi mallorquí de Banyalbufar.

Espinosa i Antich signaran el protocol a la seu del Ministeri per fixar la col·laboració institucional sobre Planícia, en un acte en el qual també està previst que assisteixi el conseller de Medi Ambient, Miguel Ángel Grimalt.

Precisament, el Govern va avançar l'import de la compra --per un muntant estimat d'11.182.000 euros-- perquè la totalitat de la superfície de la finca, unes 445 hectàrees, passessin a formar part del patrimoni mediambiental de l'arxipèlag.

L'adquisició de Planícia es va realitzar exercint el dret de retracte que estableixen la Llei estatal de Montes i la Llei autonòmica de Conservació d'Espais de Rellevància Ambiental, que atorguen la possibilitat de fer seu un patrimoni al mateix preu fixat per una operació de compravenda entre particulars.

La finca es troba ubicada en la Mola de Planícia, entre les finques de Son Balaguer, Son Serralta, és Rafal de Planícia i s'Arboçar, de manera que es ressalten tant els seus valors naturals, especialment pels seus boscos d'alzines, com els elements patrimonials que en ella es troben.