15 de octubre de 2019
11 de març de 2009

Antich recomana a Patxi López "molt diàleg" si aconsegueix formar un govern de pactes al País Basc

PALMA DE MALLORCA, 11 Mar. (EUROPA PRESS) - -

El president del Govern balear, Francesc Antich, va recomanar avui al candidat del PSE, Patxi López, "molt diàleg" i "crear àmbits on compartir polítiques" entre els diferents partits que formin govern al País Basc, en el cas que aconsegueixi ser lehendakari com a conseqüència dels resultat del resultat electoral.

En una entrevista concedida a RNE, recollida per Europa Press, el secretari general de PSIB-PSOE, ha recordat que en la Comunitat Autònoma està liderada per un govern format per les forces minoritàries, de manera que li ha apuntat al seu company de files que els governs d'aliances "necessiten parlar molt", sense perjudici, ha dit, que els pactes requereixen d'una "atenció especial", molt més si és possible en el cas del País Basc.

Antich, que ja va liderar el Pacte de Progrés entre els anys 1999-2003, ha assegurat que actualment l'executiu a les Illes és "estable" i ha assenyalat que "no té cap problema especial", independentment que, en algun moment puntual, existeixi disparitat d'opinions entre els socis que ho conformen.

D'altra banda, el cap del Govern balear ha expressat el seu suport a les víctimes dels atemptats d'11 de març del 2004 i als seus familiars, el dia en el qual es compleix el cinquè aniversari d'un succés que "ens va deixar a tots consternats", ha indicat. Alhora, ha considerat "lògic" el reconeixement i suport per part de les Institucions cap a totes les víctimes d'aquell tràgic succés.