26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 4 de abril de 2008

  Antich es reunirà la setmana que ve amb el Comitè d'empresa i els sindicats de Spanair

  PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

  El president del Govern, Francesc Antich, es reunirà la setmana que ve amb el Comitè d'empresa i els sindicats de Spanair, després que els delegats sindicals li hagin enviat una carta per instar-lo que es pronunciï "clarament" sobre la venda de la companyia i intervingui en la situació que s'està produint entre l'empresa i els treballadors.

  Després de la reunió del Consell de Govern, la portaveu, Margarida Nájera, va anunciar aquesta trobada, mitjançant la qual, Antich expressarà el seu "interès" pel procés de venda de Spanair "intentant ajudar en aquest procés perquè la seu d'aquesta companyia aèria es quedi a Palma".

  Nájera va remarcar que el Govern "no se sent amenaçat" per la Generalitat, respecte la possibilitat que l'executiu de José Montilla recolzi el trasllat de la seu de Spanair a l'aeroport del Prat, mentre que, d'altra banda, va assenyalar que "l'interrogant" és conèixer "qui serà finalment el comprador d'aquesta empresa".

  Així, la portaveu va subratllar que Antich estarà "a prop" de qualsevol decisió que es prengui prioritzant els llocs de treball de Spanair "per sobre de qualsevol altra qüestió". Nájera va indicar que després de la decisió de SAS de "desprendre's" de Spanair, no se sap quina empresa pretén adquirir la companyia aèrea, a causa que hi ha "diferents grups interessats en la seva compra".

  En aquest sentit, ha afirmat que el Govern està pendent de les negociacions econòmiques financeres, de manera que va dir que actualment, és "difícil" saber què succeirà perquè el procés de venda de Spanair "no està concretat". "Pensàvem que havia una empresa amb moltes opcions i sembla que n'hi ha dos més que estan en aquesta licitació", va indicar, i alhora va assenyalar que "mentre no existeixi un candidat ferm a la compra, serà molt difícil que l'executiu pugui parlar amb ell", de cara a intentar que la seu de Spanair continuï a Balears.