8 de marzo de 2021
18 de desembre de 2009

Antich subratlla que Lladó li ha garantit estabilitat institucional al Parlament i al Consell de Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president de l'executiu balear, Francesc Antich, ha subratllat avui que el president d'Esquerra, Joan Lladò, li ha transmès el compromís del seu partit de continuar donant suport al pacte de governabilitat garantint l'estabilitat institucional al Parlament i el Consell de Mallorca, on té representants, tot i la seva decisió de deixar tots els seus càrrecs i àrees de govern en totes les institucions de les illes en les quals té presència.

En una roda de premsa, Antich ha indicat que durant la conversa que aquest matí ha mantingut amb Lladó, aquest l'ha informat que continuarà en el si del Bloc votant a favor de totes les iniciatives que siguin coherents amb el pacte de governabilitat signat el 2007, tal com ha vingut fent fins ara.

Per tant, el president ha assenyalat que la decisió d'Esquerra "no canvia la situació de suports al Govern" i ha manifestat que encara no hi ha hagut temps per substituir als qui han abandonat els seus respectius càrrecs, tot i que "haurà les iniciatives necessàries perquè es tapin per noves persones".

Respecte a la sol·licitud de convocatòria d'eleccions anticipades realitzades per Lladó, Antich ha remarcat que amb aquesta idea "no participa ni el Bloc, ni UM, ni el PSIB", tenint en compte que després de les gestions que ha fet el Govern amb el món empresarial i sindical, aquesta "no és una bona iniciativa ara mateix".

Per la seva banda, Esquerra Eivissa es va desvincular de la decisió que va adoptar aquesta formació a Balears i va anunciar que els seus dirigents continuaran ocupant els seus càrrecs en les institucions amb "total normalitat", de manera que Esperança María seguirà al Parlament com diputada d'Eivissa pel Canvi, mentre que Margalida Marí continuarà com delegada d'Educació del Govern, si bé aquesta persona actua com independent, tot i ser simpatitzant d'Esquerra. Alhora, també prosseguirà en el seu càrrec el tinent d'alcalde de Sant Josep de Ibiza, Josep Prats.