25 de mayo de 2019
 • Viernes, 24 de Mayo
 • 17 de maig de 2019

  Aprovat el decret que estableix la normativa en matèria de museus i col·leccions museogràfiques de Balears

  PALMA DE MALLORCA, 17 May. (EUROPA PRESS) -

  El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es desenvolupa la Llei de museus de les Illes, a proposta de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern.

  Segons ha informat la consellera del ram, Fanny Tur, en roda de premsa després del Consell la nova norma s'adaptarà a les legislacions i normatives vigents en matèria de museus i col·leccions museogràfiques.

  En aquest sentit, el decret conté els principis generals i les normes de coordinació de l'activitat dels Consells insulars en matèria de museus, "sense esgotar les possibilitats de desenvolupament de cadascun d'ells", i la normativa complementària o connexa que permeti l'aplicació al conjunt de les Illes.

  Així, aquest decret pretén establir una regulació "mínima", que podrà ser desenvolupada i ampliada per cada consell insular en el seu àmbit territorial i s'estructura en sis títols, formats per 48 articles, una disposició addicional, una disposició transitòria, una disposició derogatòria i tres disposicions finals.

  Tur ha recordat que han passat "més de quinze anys" des de l'aprovació de la Llei de museus i, en el transcurs d'aquests anys, hi ha hagut canvis en la legislació autonòmica i en la dels Consells insulars i, en aquest sentit, els canvis havien de reflectir-se en un nou decret.

  Contador

  Lo más leído