22 de mayo de 2019
17 de maig de 2019

Aproven el decret que regula la formació sanitària especialitzada a Balears

Aproven el decret que regula la formació sanitària especialitzada a Balears
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 17 May. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es regula l'ordenació del sistema de formació sanitària especialitzada en l'àmbit de les Illes amb l'objectiu de millorar l'organització i el funcionament de la docència i, així mateix, garantir la qualitat del sistema de formació d'especialistes residents.

En roda de premsa posterior al Consell de Govern, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha especificat que es regularà el procediment de selecció dels caps d'estudi, la composició i el funcionament de les comissions de docència i de la Comissió de Formació Sanitària Especialitzada, el nomenament i la dedicació dels tutors i el pla marc de la qualitat docent, entre altres.

En aquest sentit, mitjançant l'aprovació del decret es pretén definir mesures que assegurin la qualitat de la formació dels especialistes sanitaris, "incloent la professionalització i el reconeixement dels professionals que participen en la docència i vetllant per garantir una formació de qualitat d'aquests futurs especialistes".

Així, el decret regula la figura del tutor, com a "peça fonamental en la formació dels futurs especialistes", i inclou la seva funció, procediment de nomenament i revocació, i d'avaluació.

A més, el decret estableix l'obligació de garantir que els tutors disposin d'una dedicació específica per a les funcions de tutoria dins de la seva jornada laboral ordinària, que no pot ser inferior a 120 hores anuals.

Contador

Para leer más


Lo más leído