16 de junio de 2019
 • Sábado, 15 de Junio
 • 12 de juny de 2019

  Aquabus acomiada el capità del Kontiki II després de l'incident amb el Bahama Mama

  Les dues embarcacions van entrar en risc de col·lisió en aigües d'Eivissa aquest dimarts

  Aquabus acomiada el capità del Kontiki II després de l'incident amb el Bahama Mama
  AYUNTAMIENTO - ARCHIVO

  EIVISSA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

  La naviliera Aquabus ha acomiadat a qui era capità de l'embarcació Kontiki II, que cobreix la ruta turística entre Eivissa i Formentera, després que aquest dimarts sobre les 12.38 hores, en el pas d'Es Freus, ambdues embarcacions entressin en risc de col·lisió.

  Des d'Aquabus han explicat que el Bahama Mama, de la naviliera Balearia, i el Kontiki II portaven "un rumb molt similar, només que el buc de Balearia doblegava en velocitat" a la seva embarcació, "la qual arribava per babord".

  Fonts de la mateixa empresa es reserven el dret a "jutjar de qui és la culpa que aquesta situació es donés", encara que han acomiadat aquesta dimecres al matí al capità al·legant que els seus "clients no tenen per què viure una situació com la qual es va donar ahir". Així mateix, han remarcat que "no hi ha hagut cap dany material ni personal derivat d'aquest incident".

  Per la seva banda des de Balearia expliquen que l'embarcació que opera la ruta Palma-Eivissa-Dènia va detectar al Kontiki II i li va advertir de la seva presència mitjançant diverses xiulades llargues, arribant a parar màquines per evitar la col·lisió.

  El capità de l'Aquabus els va informar que, presa del pànic, una passatgera havia saltat a l'aigua, però que la situació estava controlada.

  Des de l'empresa Aquabus confirmen que Capitania Marítima ha obert una investigació i que ja ha interrogat al fins ara capità del Kontiki II. No obstant això, han recordat que "aquest procediment no és gens extraordinari, Capitania Marítima actua d'ofici cada vegada que es dóna un incident d'aquesta naturalesa en el mar i ha d'esclarir què va succeir".

  Segons ha expressat un portaveu de l'empresa això serà "possible perquè existeixen registres de localització d'ambdues embarcacions que ajudaran a esclarir els fets".

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído