16 de octubre de 2019
20 de abril de 2009

Arrenquen a Formentera unes jornades sobre medi ambient i la sostenibilitat

FORMENTERA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

Avui han començat a Formentera unes jornades destinades al foment de la sostenibilitat i a la preservació dels valors del litoral, segons ha informat la consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consell de Formentera, Silvia Tur, que va detallar que es tracta d'una iniciativa dirigida a empresaris i treballadors del sector turístic, així com a guies turístics i touroperadores.

L'objectiu d'aquesta campanya és divulgar els valors de la costa de Formentera i donar eines als professionals dels sectors turístics perquè donin a conèixer als visitants totes les actuacions dirigides a la conservació i protecció de l'entorn natural de l'illa.

La consellera ha matisat que donades les característiques úniques del litoral de Formentera, constitueix un dels més grans atractius de l'illa i un dels principals motors econòmics. Aquesta és la raó principal per la qual s'organitzen aquestes jornades, que es tornaran a repetir el 27 de maig, ha matisat.

Tur ha apuntat que entre les 9.30 i les 17.00 hores es farà un recorregut pels aspectes més importants que s'ha de tenir en compte de l'illa com són el sistema platja-duna o el paper de la posidònia a l'equilibri de les platges.

En la consecució d'aquestes jornades participaran el director del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, Jordi Fernández, el director dels serveis tècnics del litoral de Menorca, Xisco Roig, i el professor d'estratigrafia de la UIB, Antoni Rodríguez, entre d'altres.

Alhora, la consellera va anunciar que s'impulsarà un programa paral·lel d'excursions marítimes a la reserva natural donis Vedrà, que "sortiran cada cap de setmana des del Puerto de la Savina i que comptaran amb un guia professional que explicarà allò més destacat de la reserva marina d'és Freus, de la reserva natural donis Vedrà i ses Vedranell", així com dels aspectes naturalístics més rellevants.

Aquesta iniciativa de la Conselleria de Medi Ambient té com a objectiu donar a conèixer la reserva natural donis Freus als ciutadans de Formentera, a més de a tots els turistes que visitin l'illa entre els mesos d'abril i maig, i vulguin gaudir d'aquesta visita, ha conclòs Tur.