20 de abril de 2019
 • Viernes, 19 de Abril
 • 25 de agost de 2008

  Arrenquen les 'Converses literàries a Formentor' amb la participació d'autors com Muchnik i Castellet

  PALMA DE MALLORCA, 25 d'agost (EUROPA PRESS)

  La primera Conversa literària a Formentor 'Una perspectiva dels premis literaris des de Formentor fins els nostres dies', en què hi destaca la participació dels ponents Basilio Baltasar, Malcom Otero Barral, Ernesto Ferrero, Mario Muchnik i Josep Maria Castellet. Amb aquestes jornades literàries es recupera una iniciativa 41 anys després de què fossin suspeses les originals 'Converses Poètiques' impulsades l'any 1959 per Camilo José Cela.

  Després d'aquesta conversa, que estarà moderada i introduïda per Juan Cruz tindrà lloc, a les 16.30 hores, tindrà lloc la projecció dels documentals 'Viatge a Mallorca', de Luis Suárez Lezo, i 'Una vegada cap a Mallorca' de José Antonio Ramos.

  Després, a les 17.00 hores, se celebrarà una roda de premsa per part del ministre de Cultura, César Antonio Molina, i la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, en què tots dos informaran de qüestions generals de cultura relacionades amb les Illes.

  Alhora, a aquesta mateixa hora, es desenvoluparà 'Formentor i la història', un itinerari cultural organitzat per ARCA, que estarà conduït per l'historiador, Pere Salas.

  El ministre de Cultura i el president del Govern, Francesc Antich, van inaugurar ahir aquesta iniciativa, que se celebrarà fins el pròxim dia 27 d'agost a l'Hotel Formentor, ubicat a la localitat mallorquina de Pollença i en què hi participaran més d'una vintena d'escriptors, representants editorials i personalitats vinculades al món de les lletres i a Formentor.

  Les jornades, promogudes per l'executiu autonòmic pretenen recuperar l'esperit de les originals 'Converses poètiques en Formentor' i no es descarta que en pròximes edicions es recuperin els 'Premis Internacionals Formentor de Literatura' per a la qual cosa escriptors i editors haurien d'establir les bases, alguna cosa que no es preveu que es faci fins a, com a mínim, el pròxim any.

  Les converses literàries de demà són les titulades 'Vivències vives d'aquell Formentor' i 'Mallorca i els Formentor', la primera a càrrec de Baltasar Porcel i, la segona, moderada per Biel Mesquida i a càrrec de Celia Riba, Marta Pessarrodona i Ana María Moix.