19 de enero de 2021
18 de desembre de 2008

Arriben al jutjat de Manacor els tres detinguts per l'ensorri mortal de l'hotel Son Moll

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

L'arquitecte, l'aparellador i el cap d'obra de l'hotel Son Moll, que es va ensorrar parcialment dimarts passat provocant la mort de quatre treballadors, van arribar a les 17.35 hores als jutjats de Manacor per prestar declaració acusats d'un delicte d'homicidi imprudent i d'un altre contra els drets dels treballadors.

Els tres detinguts han arribat a les dependències judicials, per prestar declaració davant de la titular del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Manacor, Martina Mora, en dos cotxes tot terreny de la Guàrdia Civil. Han baixat dels vehicles escortats pels agents i emmanillats.

Només un d'ells, l'aparellador, José Lluis Pujol, va caminar cap a l'interior de les dependències judicials amb la cara cobert, mentre que els altres dos detinguts, l'arquitecte de l'obra, l'arquitecte, Arturo Vila, i el cap d'obra, Joan Bonet, van entrar a cara descoberta. Cap d'ells ha fet cap declaració als periodistes que els esperaven a les portes dels jutjats.

A les 17.00 hores estava previst que comencessin a prestar declaració, després que la jutgessa decidís obrir diligències prèvies per aclarir les causes que van provocar la mort dels quatre treballadors, que van morir enterrats per la runa, després que tres forjats de l'edifici annex a l'hotel del grup Serrà Hotels cedissin.

Les abundants pluges s'entreveuen com la causa directa de l'ensorri, però el fet que l'hotel manqués de llicència per executar el projecte de remodelació que s'estava portant a terme va portar a la Guàrdia Civil i ara a la justícia a obrir diligències.

A més, tres persones més, els constructors, Rafael Febrer i Bartomeu Estelrich, propietaris de les empreses constructores, així com la propietària i administradora legal de l'hotel, Antonia Serrano, han estat imputats en el cas i ahir prestador declaració en la comandància de la Guàrdia Civil de Balears.