3 de abril de 2020
2 de abril de 2008

Atur.- El Govern advoca per reforçar el diàleg entre els agents socials per reduir les xifres de desocupació

PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Treball i Formació, Margarita Nájera, va apostar avui per reforçar el diàleg entre els agents socials de les illes amb l'objectiu de millorar les xifres d'atur i aconseguir un mercat de treball més estable, segons ha informat el Govern en una nota de premsa.

Les xifres d'atur donades a conèixer avui pel Ministeri de Treball i Afers Socials assenyalen que Balears va liderar la caiguda de l'atur el març, amb un descens del 6,52 % respecte a febrer. Tot i això, l'atur interanual va continuar creixent a les Illes i es va situar en un 13,37 %, amb 5.329 aturats més que fa un any.

Alhora, Nájera va assenyalar que en el marc de la desacceleració econòmica global que s'està produint, cal valorar "positivament" que hagi crescut l'afiliació en 14.000 persones i que hagi disminuït l'atur en un 6,5%, tot i que va admetre que en termes interanuals l'augment ha estat "menor. "El fet més important és que la nostra segueix sent una economia dinàmica capaç de crear 30.000 nous contractes i d'incrementar en un 16% la contractació indefinida", va afegir la portaveu de l'executiu i consellera del ram.

En aquest sentit, va assenyalar que aquestes dades reflecteixen una realitat que "construïm entre tots" i, en aquest sentit, va fer una crida des de l'administració a empresaris, sindicats i a tots els agents econòmics per continuar treballant i fer que les dades de l'economia balear reflecteixin, cada vegada més, els fruits de les polítiques conjuntes.