30 de mayo de 2020
11 de juny de 2008

Aturada transport.-La xarxa de subministrament CLH està operant amb total normalitat a l'arxipèlag balear

L'augment de la demanda de combustible a les benzineres de Balears satura els transportistes, que no donen abast en el subministrament

PALMA DE MALLORCA, 11 de juny (EUROPA PRESS)-

La xarxa d'emmagatzematge i subministrament CLH està operant amb total normalitat a les Illes Balears, de manera que les instal·lacions que la companyia té a Mallorca, Menorca i Eivissa no estan patint "cap problema de proveïment".

Així ho van confirmar a Europa Press fonts de CLH, que van precisar que els vaixells cisterna que proveeixen Balears, procedents de la Península, estan arribant a l'arxipèlag amb normalitat.

Això es deu al fet de què totes les instal·lacions de CLH a la península estan interconnectades per oleoducte, des d'on arriba el producte fins els vaixells que carreguen el combustible a través d'unes instal·lacions pròpies "sense dependre de cap altre transport".

A més, va precisar que CLH no realitza la distribució a les estacions de servei, sinó que aquesta funció "va per compte dels propis operadors".

RETARDS EN EL SUBMINISTRAMENT DE COMBUSTIBLE

Així i tot, la vaga sí està afectant al ritme de subministrament del carburant, a causa que les gasolineres de les illes estan venent més combustible de l'habitual. Segons van confirmar a Europa Press fonts de l'Associació de Distribuïdors de Carburants i Combustibles de les Balears, els conductors, alarmats per la vaga a la Península, han fet un amuntegament de combustible "més gran del normal", el que ha reduït les existències dels tancs de les gasolineres.

Des de l'Associació van confirmar que "ara com ara no hi ha cap problema de proveïment" pel que fa a l'existència de reserves. Com succeeix d'únic és que les gasolineres "avancen dos o tres dies els demanats" i els transportistes "es demoren més de 24 hores a servir-los".

"Els productes demanats registrats dilluns es van servir dimecres, quan el normal és servir-los l'endemà", van agregar des de l'Associació, que distribueixen combustible a més d'un centenar d'empreses de de Mallorca.

Alhora, en el cas que la vaga a la Península es prolongués diversos dies, les mateixes fonts van assenyalar que tampoc es produiran problemes en el subministrament, perquè "els vaixells carreguen directament de les refineries que hi ha en el mar. Després arriben al moll de Palma, i allà distribueixen el combustible a través de conductes que omplen els tancs de la CLH". Per tant, la vaga del sector del transport a la Península no afectarà en principi a les illes.

"Avui les gasolineres tenen reserves i l'únic que hi ha és saturació de comandes per als transportistes", van recalcar des de l'Associació.