26 de mayo de 2020
22 de juliol de 2008

AV.La reparació de les deficiències del metro, que obrirà dilluns que ve, han costat al Govern 28 milions d'euros

PALMA DE MALLORCA, 22 de juliol (EUROPA PRESS)

El metro de Palma reprendrà el seu servei el pròxim 28 de juliol, després de romandre tancat deu mesos, després que el Govern decidís suspendre la línia de manera indefinida el mes de setembre passat per solucionar les múltiples deficiències detectades a la xarxa, uns defectes la reparació dels quals ha suposat al Govern un desemborsament de 28 milions d'euros.

Així ho va informar en roda de premsa el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, qui va recalcar que el Govern ha pogut ordenar l'obertura del metro quan les deficiències han estat solucionades i no abans, per garantir amb total seguretat la integritat dels usuaris.

El passat 24 de setembre l'executiu autonòmic va decidir tancar de manera indefinida la línia de metro de Palma fins que pogués assegurar-se un servei "digne" als usuaris, després de detectar problemes "greus, estructurals i de disseny" que confirmaven que la infraestructura va ser construïda en una zona inundable i "sense garanties".

Les pluges registrades aquestes dates van inundar la línia i van obligar a evacuar als usuaris de l'estació de Son Fuster Vell. També es va decretar el tancament de les estacions de metro i es va tallar la corrent de la catenària per facilitar als bombers les tasques d'extracció d'aigua. Aquest dia, el conseller va aclarir que els tècnics de la Conselleria havien detectat "deficiències estructurals" i va anunciar que fins que no es realitzessin obres de remodelació, no seria possible reobrir el metro.

(HAURÀ AMPLIACIÓ)