15 de noviembre de 2019
 • Jueves, 14 de Noviembre
 • 24 de setembre de 2009

  Balears i Catalunya impulsen dos circuits musicals per fomentar l'intercanvi de grups de música

  PALMA DE MALLORCA, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

  La Conselleria d'Educació i Cultura, a través de la Direcció General de Cultura, i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut català de les Indústries Culturals (ICIC), han arribat a un acord de col·laboració per propiciar que grups de les Illes puguin actuar en les sales catalanes i donar a conèixer la seva música al públic català, al mateix temps que els ciutadans balears podran conèixer de primera mà les propostes musicals de les formacions musicals de Catalunya.

  Segons un comunicat, l'intercanvi d'artistes es concretarà en una sèrie de concerts que es desenvoluparan de manera estable amb les formacions musicals que decideixin els programadors de cada espai.

  Així, el conveni de col·laboració regula la reciprocitat de les actuacions i de la despesa entre els dos territoris. Així, del passat dia 1 de setembre i fins al 31 de desembre del 2010, els Govern balear i català, juntament amb els programadors dels dos territoris, destinaran un pressupost global de 172.000 euros per afavorir la mobilitat i promoure l'intercanvi dels conjunts musicals.

  BALEAR MUSIC TOUR/ CATALAN MUSIC ON TOUR

  En el cas dels músics de les Balears de gira a Catalunya, el gruixut de les propostes es programaran en 2010 i el 2011, configurant un circuit que s'identificarà com 'Balear Music Tour'.

  Alhora, des de la Direcció General de Cultura del Govern balear s'han realitzat més de 25 propostes de tots els estils i totes les illes a fi que els espais de Catalunya puguin incorporar-los a les seves programacions a partir del 2010.

  Finalment, les propostes musicals de Catalunya que es desplaçaran a les Illes també viatjaran a Galícia i País Basc, configurant un circuit permanent amb el títol 'Catalan Music on Tour'.