26 de agosto de 2019
 • Domingo, 25 de Agosto
 • 27 de juliol de 2009

  Balears comença la setmana amb alerta groga pel risc d'arribar a elevades temperatures

  Una trentena de províncies espanyoles inicien la setmana en alerta pel risc d'arribar a elevades temperatures

  PALMA DE MALLORCA, 27 Jul. (EUROPA PRESS) -

  Un total de 23 províncies espanyoles inicien avui la setmana amb alerta groga (risc) i altres vuit en alerta taronja (risc important) per la previsió d'altes temperatures, que podrien arribar als 38 graus centígrads especialment a Andalusia, Aragó, Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Extremadura, Illes Balears i Regió de Múrcia, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

  En concret, es troben en alerta taronja Sevilla, Jaén, Granada, Còrdova, Albacete, Gran Canària i Múrcia; mentre que en alerta groga estan Almeria, Cadis, Huelva, Osca, Terol, Saragossa, El Ferro, Fuerteventura, La Gomera, Lanzarote, La Palma, Tenerife, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Toledo, Lleida, Tarragona, Madrid, Alacant, València, Badajoz i Mallorca.

  Les temperatures seran més suaus en el nord-oest de la Península, on els cels romandran ennuvolats com a mínim a Galícia, el Cantàbric i el nord muntanyós de Castella i Lleó amb pluges febles en general, que tendiran a remetre al llarg de la tarda d'oest a est.

  En zones muntanyoses de la meitat aquest peninsular, es registraran intervals ennuvolats i nuvolositat d'evolució, amb probables xàfecs febles, localment moderats i amb tempestes, preferentment a la tarda, més probables, freqüents i intensos a Pirineus.

  A la resta de la meitat nord peninsular d'una banda, i a l'Estret, Mar d'Alborán, Andalusia oriental, Melilla, extrem sud-est peninsular i Balears, per un altre, intervals de núvols mitjans i alts desplaçant-se d'oest a est al llarg del dia, deixant cels poc ennuvolats, segons la predicció de la AEMET.

  A les Canàries, al nord de les illes de major relleu, es produiran intervals ennuvolats amb obertura de grans clars en les hores centrals, mentre que a la resta predominaran els cels poc ennuvolats. Bancs de boira matinals a Galícia. Bromes matinals a l'Estret, litoral mediterrani andalús i Melilla. A les Canàries, visibilitat bona a regular per calitja.

  Les temperatures nocturnes experimentaran un lleuger a moderat ascens a Galícia, meitat aquest peninsular i Balears. Les diürnes seran alguna cosa més altes en el sud-est peninsular i àrea mediterrània, amb un augment localment moderat; baixaran lleugera a moderadament en la meitat nord-oest peninsular, sent menys acusat com més cap al sud i el

  aquest, i va arribar a ser notable a Cantàbria, El País Basc, nord-est de Castella i Lleó i vessant cantàbrica de Navarra. A les Canàries, sense canvis o en descens lleuger. S'esperen màximes significativament altes a Aragó, oest de Catalunya, Madrid, Guadalajara, interior de la meitat sud peninsular, Mallorca i Canàries.

  Els vents bufaran moderats a forts de component Nord-est a les Canàries. A la Península i Balears, fluixos amb intervals moderats: al mediterrània, predominaran els de l'est i Sud, mentre que a la resta de la Península ho faran de l'Oest.