29 de marzo de 2020
2 de abril de 2008

Balears formalitzarà pròximament la seva entrada al protocol de política lingüística amb Galícia, Catalunya i País Basc

PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

La responsable de política lingüística del Govern, Margalida Tous, ha afirmat avui que Balears formalitzarà "pròximament" la seva petició d'incorporació al protocol de col·laboració en matèria de política lingüística, al qual ja pertanyen Galícia, Catalunya i País Basc, amb l'objectiu de "sumar esforços" per treballar conjuntament en la normalització lingüística de les llengües cooficials de l'Estat.

Així ho va manifestar avui durant la trobada que es va celebrar a Barcelona i en què Les balears va sol·licitar formalment unir-se al protocol de col·laboració en matèria de política lingüística.

Sobre l'ingrés de les Balears, els titulars d'aquests departaments a Galícia, Catalunya i País Basc, Marisol López, Bernat Joan i Patxi [Baztarrika], respectivament, van expressar la seva "satisfacció" per la sol·licitud del qual serà el quart membre de la comissió de seguiment.

D'altra banda, en el transcurs de la reunió també es va acordar l'estudiar la possibilitat de posar en marxa traductors automàtics en les tres llengües pròpies.

En altres temes, també es van tractar les diferents activitats previstes per a la commemoració de l'Any Europeu de les Llengües, entre les quals figura la Declaració de París a Madrid en el Govern de l'Estat i a Brussel·les, a la Comissió Europea, així com la participació en diferents fòrums sobre diversitat lingüística.