29 de mayo de 2020
18 de desembre de 2008

Balears reben un fons de 15,6 milions del Ministeri de l'Interior per construir noves casernes de la Guàrdia Civil

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

El delegat del Govern, Ramón Socías, va revelar avui que el Ministeri de l'Interior destinarà en 2009 a Balears 15,6 milions d'euros més del Pressupost previst, amb la finalitat de fer 17 actuacions, entre les quals va destacar la construcció de noves casernes de la Guàrdia Civil a Sa Pobla (3,7 milions) i Formentera (1,6 milions), així com les obres de manteniment en deu casernes ja existents, pressupostades en 12 milions d'euros.

Durant la Copa de Nadal, Socías va avançar que 2,3 milions d'euros d'aquest nou fons del ministeri de l'Interior aniran dirigits a l'adequació d'un espai en S'Escorxador en què es construirà la comissaria oest del Cos Nacional de Policia a Palma, mentre que, d'altra banda, es destinaran 3,4 milions per a obres de millora en els centres penitenciaris de Palma i Eivissa. El delegat va explicar que l'adjudicació d'aquestes obres es farà amb "caràcter d'urgència", amb l'objectiu que comencin entre gener i abril de 2009.

D'altra banda, va detallar que els 15,6 milions d'euros addicionals que arribaran a les illes el pròxim any procedeixen del fons de 3.000 milions d'euros que l'executiu central destinarà als diferents Ministeris i dels quals 380 aniran dirigits al d'Interior.

Finalment, Socías va recordar que a més de les esmentades obres que es portaran a terme amb la nova aportació del Ministeri, continuaran en marxa, amb el pressupost inicialment previst, la construcció de la caserna de la Guàrdia Civil de Felanitx, que va començar fa any i mig, i la de la caserna de Calvià.