29 de febrero de 2020
11 de febrer de 2010

Balears rebrà 541.848 euros per finançar actuacions de lluita contra la drogoaddicció

MADRID, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Sanitat i Política Social transferirà aquest any a Balears 541.848 euros per finançar les iniciatives autonòmiques per a la lluita contra la drogoaddicció, segons l'acord tancat per la Conferència Sectorial del Pla Nacional sobre Drogues celebrada a Madrid.

Així va detallar avui el Govern espanyol per donar compte de l'acord sobre els criteris de distribució dels fons del 2010, que segons el disposat pels pressupostos generals de l'Estat ascendeixen a 21,8 milions d'euros.

D'aquesta quantitat, 19,9 milions es transfereixen directament a les comunitats autònomes, mentre que els altres dos milions restants els destina la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues a finançar programes d'atenció prioritària, que hauran de ser proposats per les comunitats.

D'altra banda, la Taula de Coordinació d'Adjudicacions del Fons de Béns Decomissats va acordar destinar 6.410.000 euros per finançar programes de prevenció, el que eleva a 28 milions d'euros els recursos habilitats per a la lluita contra la drogoaddicció.

A més, l'Executiu central destaca que l'Enquesta Escolar sobre Drogues del 2008 confirma la disminució del consum de cocaïna i d'èxtasis, mentre que el d'alcohol entre adolescents s'estabilitza tot i que augmenten les borratxeres.

Finalment, es va informar que la Delegació del Govern per al Pla Nacional Sobre Drogues ultima un pla per reduir el consum d'alcohol entre els menors.