27 de febrero de 2021
14 de març de 2008

Balears rep 22,6 peticions al dia de joves que sol·liciten les ajudes de 210 euros per al lloguer

MADRID, 14 de març (EUROPA PRESS)

Balears presenta una mitjana al dia de 22,6 sol·licituds de joves que han reclamat les ajudes de 210 euros mensuals del Pla de Suport a l'Emancipació i Impuls del Lloguer que ha desplegat el Ministeri d'Habitatge, segons el balanç presentat avui a Madrid per la titular de l'àrea, Carme Chacón.

A més, les dades ofertes avui pel Ministeri segons les informació aportada per les comunitats autònomes, mostren que fins avui s'han portat a terme 208 resolucions, de les quals gairebé la totalitat han estat positives llevat d'un únic cas.

De les mateixes, 15 són de caràcter provisional, el que significa que tenen dret a la prestació tot i que encara continuen buscant pis --pel que hauran de presentar el contracte d'arrendament després per rebre-les--.

Balears ocuparia així el setè lloc respecte a les regions --incloses les ciutats autònomes de Ceuta-Melilla-- que menys sol·licituds ha rebut. per davant de Cantàbria, Extremadura o la Rioja.

Catalunya segueix liderant aquest apartat amb més de 12.000 instàncies, seguida de la Comunitat de Madrid --10.632 sol·licituds-- i Andalusia, comunitat en la qual més de 9.200 joves han demanat al Govern les ajudes per al lloguer.

Les xifres globals mostren que fins avui s'han presentat 77.221 sol·licituds, de les quals 13.828 han estat ja resoltes, llançant en 11.650 casos una resposta positiva per part del Govern espanyol.

En compareixença de premsa, Chacón va destacar que la cogestió del sistema de gestió de les sol·licituds està funcionant correctament i que les CCAA operen cada vegada de manera "més àgil i ràpida".

A més va afirmar que des de la segona setmana de febrer es va començar a efectuar els primers pagaments als beneficiaris i va avançar que per a mitjans d'abril s'espera que hagin cobrat les ajudes a prop de 1.400 joves.

També va detallar que la concessió de les primeres ajudes ha estat envoltada ha estat envoltada d'alguna complexitat degut al complex sistema de verificació, però que una vegada que s'han realitzat les primeres remeses , el nombre de beneficiaris que van a rebre la transferència "creixerà de manera exponencial en els pròxims mesos".

Finalment, el Ministeri d'Habitatge va informar que encara no disposa del percentatge concret d'ajudes transferides sobre el nombre de resolucions positives totals realitzades a l'arxipèlag.