8 de agosto de 2020
26 de febrer de 2009

Balears és la segona comunitat que presenta més projectes per fer amb els fons del Pla Renove del Turisme

PALMA DE MALLORCA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, ha informat avui que Balears és la segona comunitat autònoma que més projectes ha presentat perquè siguin finançats pel Pla Renove del Turisme impulsat des del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, amb de 160 projectes de reforma dels establiments hotelers, dirigits a millorar la qualitat dels mateixos i fer-los més competitius.

També s'impulsaran obres per adaptar les infraestructures a persones amb poca mobilitat, a fi de suprimir les barreres arquitectòniques.

En declaracions a la premsa després de la visita de la Princesa Letícia a l'hospital de Son Dureta per conèixer la tasca de l'organització Sonrisa Médica, Antich va qualificar de "notícia extraordinària" que des de Madrid s'hagin incrementat en 600 milions d'euros els fons d'aquest Pla, després que els 400 milions d'euros inicials s'esgotessin en pocs dies després de rebre multitud de projectes de diferents Comunitats Autònomes.

En aquest sentit, el president autonòmic va incidir que aquesta ampliació de la línia de crèdit permetrà emprendre "inversions importants" per millorar l'oferta turística i crear nous llocs de treball.

A falta de dades sobre la xifra exacta que ha anat a parar a Balears -la Conselleria de Turisme calcula que prop del 50%, gairebé 200 milions d'euros-, Antich va posar èmfasi que en un moment de dificultat econòmica un augment de la partida pressupostària pot "donar un respir a la gent del sector de la construcció i derivats, ja que obre la porta que molts hotels puguin millorar la seva oferta i els seus serveis".