3 de abril de 2020
22 de juliol de 2008

Balears tindrà un 'camió intel·ligent' amb la tecnologia més moderna del món per prevenir emergències

PALMA DE MALLORCA, 22 de juliol (EUROPA PRESS)

Balears comptarà durant aquest segon quadrimestre amb un Lloc de Comandament i Control Avançat dotat amb la més moderna tecnologia per a la gestió i coordinació de situacions d'emergència, cedit per La Caixa, que permetrà oferir suport logístic al lloc del sinistre i disposar de la màxima informació possible en el temps més breu.

Així ho ha assenyalat avui el president de Fundació La Caixa, Isidre Fainé, qui va explicar que aquesta iniciativa s'integra a l'acord signat avui amb el Govern per a la renovació del protocol de col·laboració amb l'entitat financera, i pel que aquesta elevarà la seva inversió en obra social fins a 21 milions d'euros, un 30 % més que la dotació pressupostària del 2007.

Pel que fa al Lloc de Comandament o 'camió intel·ligent', Fainé va manifestar que es tracta del més modern del món per a la prevenció de situacions de crisis, i està valorat en més d'un milió d'euros. El dispositiu, que possibilitarà centralitzar tota l'operativa davant de situacions de dimensions màximes, se suma al programa de l'Obra Social La Caixa dirigit a conservar i millorar els espais naturals de les illes, al qual l'entitat dedicarà 4,5 milions d'euros entre 2006 i 2008.

Una altra de les línies d'actuació previstes serà l'impuls del nou programa per a l'atenció integral de persones amb malalties amb malalties avançades i els seus familiars, que es posarà en marxa després de l'estiu a Balears. L'assistència es realitzarà per mitjà d'equips professionals formats per personal mèdic, treballadors socials i psicòlegs, i al llarg del 2008 La Caixa destinarà 3,2 milions d'euros al desenvolupament d'aquest programa a tot Espanya, on es calcula que unes 110.000 persones necessiten atenció integral en l'etapa final de la seva vida.

D'altra banda, l'entitat destinarà en 2008 un total de quatre milions d'euros al foment de la vacunació, després d'haver-se convertit en el primer soci privat europeu de l'Aliança Gavi, consorci dirigit a combatre la mortalitat infantil en països amb rendes bàsiques. A les illes, La Caixa facilitarà la participació en aquesta aliança a totes les entitats que estiguin interessades.

Tal com ha afirmat Fainé, l'entitat preveu altres actuacions relatives a l'atenció a les persones dependents, el foment de l'ocupació entre els col·lectius de desafavorits, l'assistència als menors malalts hospitalitzats, la integració dels immigrants, la promoció del voluntariat, la conservació del medi ambient i la divulgació de la cultura i el coneixement com instruments per al creixement de les persones.

Fainé va recordar que durant 2007, que la dotació de l'Obra Social va ser de 16,2 milions d'euros, aquesta va impulsar més de 3.000 iniciatives a les illes, que van beneficiar, entre d'altres persones, als menors ingressats en Son Dureta, Son Llàtzer i Manacor, als 1.673 nens de Palma amb algun tipus de dificultat, els quinze interns de la presó de Palma que han rebut formació gràcies a una beca de l'entitat, i les 412 persones en risc d'exclusió de les illes que fins ara han trobat treball a partir del programa de Foment de l'Ocupació de La Caixa.