19 de noviembre de 2019
14 de gener de 2009

Balears tindrà a prop de 48 milions d'euros del Govern destinats a mesures de polítiques actives

Diu que la situació de l'atur és ara "molt dura" a Balears i Espanya però espera que el Fons d'Inversió Local millori la situació

MADRID, 14 de gener (EUROPA PRESS)

Balears percebrà "aproximadament" 48 milions d'euros del repartiment de fons que ha habilitat el Ministeri de Treball i Immigració per fomentar les polítiques actives d'ocupació amb vista al present any, segons va detallar avui la consellera de Treball i Formació, Joana Barceló.

Així ho va detallar en declaracions a Europa Press després d'assistir a la Conferència Sectorial d'Ocupació que s'ha fet avui a la seu del Ministeri de Treball i Immigració, centrada en el repartiment dels recursos per a les polítiques actives d'ocupació.

La consellera de Treball del Govern va remarcar després de la trobada "la celeritat que es posa en marxa" les propostes tractades avui amb la finalitat de fer "polítiques actives des del mateix mes de gener", fet que segons la seva opinió suposa "un esforç de gestió important" per part del Govern espanyol que l'executiu autonòmic "valora".

També va destacar que per al repartiment de recursos entre les autonomies s'ha arribat a "una solució bàsicament de compromís" al plantejar un increment percentual "lineal a tot el món", basat en una revisió de criteris de distribució que "responguin a una realitat laboral més clara i lògic", juntament amb l'articulació de la "flexibilitat" de "tots els recursos i convocatòries" per adaptar-los "a les necessitats i a les polítiques de cada comunitat".

"Son elements importants que ens permeten seguir treballant en fet que per a tots és una prioritat que és la lluita contra l'atur", va exposar Barceló qui va precisar que el Ministeri ha pujat un 1,6% en els recursos per a les autonomies orientat sobretot als aspectes de formació a ocupats i desocupats.

Per a la màxima responsable del Govern en matèria de treball, aquests recursos són "necessaris", si bé va fer constar que els esmentats fons "són una part dels recursos del Ministeri" de de cara a desplegar mesures contra la desocupació, tenint en compte que molt de les polítiques d'atur han de seguir amb mesures que incentivin la contractació.

Sobre aquesta qüestió, Barceló ha dit que en el si de la conferència s'ha valorat el Fons d'Inversió Local del Govern perquè generaran ocupació, "que és la manera més lògica i fàcil de lluites contra l'atur", va exposar.

CONFIA QUE L'ATUR MILLORI AMB EL FONS D'INVERSIÓ LOCAL

La consellera de Treball ha dit que la situació de la desocupació presenta tant en la comunitat com la resta de regions és "molt dura", de manera que es preveu que en els pròxims mesos de gener i febrer, l'atur es valora que "seguirà creixent", tot i que va esperar que els 8.000 milions d'euros desplegats per l'executiu als consistoris "millorin" aquest panorama a partir d'aquest període, sobretot "en fet que fa referència a la construcció".

També ha dit que serà "molt important" a l'arxipèlag la valoració de la temporada turística i les expectatives d'ocupació. "A partir d'aquí són mesures conjunturals tot i que hem de ser conscients que és important mesures estructurals molt lligats a la formació, un dels elements claus i que una part és aquí en els fons que hem territorialitzat", ha indicat Barceló.

LA FÀBRICA DE KRAFT A MENORCA ÉS VIABLE

Sobre la situació de la planta de Kraft Foods a Maó, la Conselleria està "a l'espera" que l'empresa "motivi les raons" de l'expedient de regulació d'ocupació que ha anunciat amb "arguments justificatoris".

Barceló, qui ha pogut conversar sobre aquest aspecte amb el director general d'ocupació del Ministeri, ha dit que la rendibilitat de la fàbrica a Menorca "existeix", pel que ha opinat "que no es pot plantejar el tancament d'una planta per no aconseguir la màxima eficiència per a l'empresa".

"Hi ha un component de funcionament, de garanties que no hi ha pèrdues, i que la fàbrica de Menorca és viable. No serà la cosa més eficient per a l'empresa però sí és rendible", va exposar la consellera de Treball.