18 de octubre de 2019
9 de desembre de 2009

Balears es troba entre les regions amb més detinguts per delictes de corrupció des de 2004

MADRID, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

Balears és una de les regions on s'han produït més investigacions per delictes de corrupció des de l'any 2004, amb de 21 operacions policials que han deparat 110 detencions, segons ha informat avui el Cos Nacional de Policia.

A nivell general, els agents policials han realitzat 232 operacions des d'aquest període, unes investigacions que s'han centrat en delictes com suborn, malversació, prevaricació, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, falsedats o abús a l'exercici de la Funció Pública, entre d'altres.

En aquests cinc anys, els agents especialitzats de les diferents unitats centrals i territorials de la Comissaria General de Policia Judicial han detingut a 943 persones i han intervingut nombrosos béns valorats en més de 3.000.000.000 euros.

Les províncies de Madrid, Màlaga, Sevilla i Balears són les que més investigacions policials han concentrat, més de la meitat dels detinguts en aquests cinc anys ho han estat en aquestes localitats, un total de 560.

Respecte dels 10 detinguts de les 15 investigacions del 2004, els últims anys s'han multiplicat els operatius contra la corrupció com a conseqüència del reforç material i personal de les diferents unitats especialitzades. Només en 2009 s'han efectuat 252 detencions en 54 operacions policials.

Coincidint amb el Dia Internacional Contra la Corrupció que celebra l'ONU, la Policia Nacional incideix que la "xacra" de la corrupció s'ha convertit en un fenomen transnacional que requereix de la cooperació internacional "per prevenir-la i escurçar-la".

La majoria de les investigacions, segons la Policia Nacional, han estat vinculades a delictes de suborn (131); seguides de malversació (86), prevaricació administrativa (48), tràfic d'influències (32) o blanqueig de capitals (31).

El Ministeri de l'Interior ha informat en un comunicat que ha reforçat progressivament a la Policia Nacional en la lluita contra aquest tipus de delictes amb unitats especialitzades com la UDEF, la Unitat Contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal, integrada per altres brigades com la de Delictes Monetaris, la del Banc d'Espanya, la Unitat Adscrita a la Fiscalia Especial Anticorrupció o la fa poc creada Brigada Central de Blanqueig de Capitals.