19 de febrero de 2020
12 de agost de 2008

Balears vol ser un referent nacional en plans d'igualtat en les empreses

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

Balears vol ser un referent nacional i europeu en plans d'igualtat en les empreses, finalitat de les quals sigui fomentar la conciliació de la vida familiar i laboral perquè homes i dones gaudeixin de les mateixes oportunitats per prosperar en les seves carreres professionals sense que això constitueixi un impediment per la maternitat i l'atenció a la família.

Així s'ho va transmetre la consellera de Treball i Formació, Margarida Nájera, a la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, a la reunió que van mantenir avui a la seu del Ministeri, una trobada que la responsable autonòmica va qualificar de "fructífer i molt interessant". En ell, Nájera va detallar la tasca que està realitzant el Govern, a través de la Direcció General a RSC, en l'àmbit laboral per augmentar l'ocupació femenina.

Ara mateix aquesta se situa en el 56,69 %, i l'objectiu del Govern és que arribi al 60 %, tal com ho estableix l'Estratègia de Lisboa, que fixa uns objectius a complir abans del 2010 en matèria d'ocupació femenina.

La Conselleria s'ha plantejat diversos objectius en els pròxims dos anys dirigits a aquest fi, que passen per fomentar l'autoocupació de les dones en situació d'atur, per la via de la constitució d'empreses mixtes o cooperatives laborals, així com disminuir la precarietat laboral femenina fomentant la contractació fixa davant de l'eventual.

Una altra de les mesures es refereixen a la incorporació de la perspectiva de gènere en la salut laboral i en la prevenció de riscos laborals, en especial en les professions feminitzades i en la prevenció de la persecució sexual i moral per raó de sexe. A més, la Conselleria pretén incrementar fins el 10 % la taxa de dones directores, gerents i alts càrrecs de les empreses.

A data de 30 de juny del 2008 la taxa d'activitat masculina superava el 74 % mentre que la femenina arribava al 56,69 %, de manera que eren 300.600 i 224.800 els homes i les dones ocupats, respectivament. La taxa d'atur masculí era del 7,62 % i la de l'atur femení del 9,39%. A escala nacional, la taxa d'activitat general era del 59,76 % i la femenina del 50,25 %.