26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 23 de juny de 2009

  Barceló estima que els fons per a polítiques actives d'ocupació a Balears s'incrementaran en 11 milions d'euros

  MADRID, 23 Jun. (EUROPA PRESS) -

  La consellera de Treball i Formació, Joana Barceló, va estimar avui que els fons estatals per a les polítiques actives d'ocupació en la comunitat incrementaran en a prop d'11 milions d'euros des del 2010 a 2011, al passar dels més de 48 milions actuals a aproximadament 59 milions d'euros, fet que suposa segons la seva opinió una "progressivitat" important.

  Aquest augment es desprèn, segons la consellera, de la previsió sobre el repartiment dels fons per emprendre l'evolució del programa sobre polítiques actives d'ocupació des del 2010 fins al 2013, de manera que es pretén, segons la seva opinió, "donar estabilitat" els fons dedicats a les autonomies en aquesta matèria.

  Després d'acudir aquest matí a Madrid per participar en la Conferència Sectorial de l'Ocupació celebrada al ministeri de Treball i Immigració, Barceló ha subratllat "la importància" de la reunió per a Balears i ha destacat la posada en marxa del portal 'Xarxa Treballa', que servirà com "gran plataforma digital" de cooperació en les polítiques d'intermediació, orientació i prestacions.

  "Lògicament, es poden tenir espais de cooperació Estat-comunitats autònomes des de la perspectiva d'oferir un servei potent als ciutadans, és una gran iniciativa que es podrà, esperem, implementar a partir de setembre a mes de novembre i Balears intentarà ser de les primeres en la seva implantació", va exposar la consellera de Treball i Formació.

  NOUS CRITERIS DE REPARTIMENT

  Durant la Conferència Sectorial es va acordar els nous criteris per distribuir els fons corresponents a programes d'ocupació i de formació per a desocupats, segons ha explicat en una compareixença davant de la premsa la secretària general d'Ocupació, Maravillas Rojo.

  Aquests nous criteris, aprovats per majoria (hi ha hagut comunitats que es van oposar, com Madrid, la Rioja i València), estaran vigents del 2010 a 2013 i tindran en compte, entre d'altres coses, el nombre d'aturats de cada comunitat i el nombre de demandants d'ocupació, així com els dictats del Fons Social Europeu (FSE).

  A més, un altre dels acords tancats en la Conferència en el qual va incidir la consellera de Treball és la continuïtat de la contractació d'orientadors, que ha començat de manera extraordinària l'any passat, i que tindrà vigència per a aquest any i per al 2010, un aspecte que permetrà a 19 orientadors laborals més per a aquest període a les illes.

  Barceló també ha destacat els increments pressupostaris entorn als centres especials d'ocupació, que permetrà en el cas balear tenir un finançament afegida d'aproximadament 640.000 euros.

  ESFORÇ EN TURISME PERQUÈ NO S'AJUSTI LA TEMPORADA

  D'altra banda, la consellera de Treball del Govern ha dit, sobre la possibilitat que la temporada turística s'escurci i perjudiqui als fixos-discontinus, que és la Conselleria de Turisme és qui coneix les dades de conjuntura turística, tot i que va detallar que al Govern li "preocupa" que s'ajusti la temporada.

  Tot i això, Barceló també ha apuntat que a les illes es posaran en marxa "experiències de seguida" en matèria turística i que requereixen del màxim suport, com és el cas del programa Turisme Sènior Europeu.