15 de agosto de 2020
18 de febrer de 2009

Barceló indica que per mantenir Futura a Balears es requerien "recursos propis d'inversió"

PALMA DE MALLORCA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Treball i Formació del Govern, Joana Barceló, ha assegurat avui, referint-se que els ex pilots de la companyia aèria Futura se'n vagin a portar a les Canàries l'aerolínia que volien obrir a Balears, que existeixen línies amb les quals el Govern pot "col·laborar" tot i que ha remarcat que per fer aquesta nova seu a Balears eren "necessaris recursos propis d'inversió".

Així ho ha indicat en declaracions als periodistes, després de la firma d'un conveni amb Sa Nostra per tal d'activar el fons dels avanços reintegrables, qui, a més, ha remarcat que el "suport" que l'aerolínia requeria no era de "finançament sinó de base inversora". Així, ha destacat que aquest procés està lligat a la "dificultat de trobar inversors".

D'altra banda, la consellera es va referir a la petició feta pel president de la CEOE, Gerardo Díaz, perquè els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) no estiguin subjectes a una autorització prèvia de l'Administració per aconseguir, entre d'altres coses, una major rapidesa en la seva tramitació. En aquest sentit, Barceló ha remarcat que "no es preveu en absolut" cap modificació a la presentació d'aquests procediments.

Alhora, va mantenir que la participació de l'Administració es produeix amb l'objectiu de "garantir" que no es doni el tancament d'una empresa que té possibilitats de continuar per a "no permetre perdre llocs de treball". D'altra banda, va negar que la participació del govern endarrereixi algun procés i va posar èmfasi en què "no endarrereix" sinó que "intenta donar garanties".

Barceló ja es va referir ahir als ERO advertint que no acceptarà cap ERO en els quals els acomiadaments dels treballadors no es justifiquin de manera "molt estricta" per garantir la viabilitat de l'empresa i, en aquest sentit, ha remarcat que el Govern serà "extremadament rigorós" amb la legislació actual, que empara la "protecció dels utilitzats".

La consellera va respondre així al ple del Parlament a una pregunta formulada per la diputada del Grup Mixt, Marián Suárez, qui ha criticat que s'estan donant situacions d'acomiadaments col·lectius en diferents empreses de les Balears, que es poden qualificar de "frau de llei", a causa que estan presentant ERO, malgrat ser "viables econòmicament".