14 de octubre de 2019
2 de febrer de 2009

La batlesa de Palma considera que haurà de ser el PP qui decideixi sobre el futur de Sans

PALMA DE MALLORCA, 2 Feb. (EUROPA PRESS) -

La batlesa de l'Ajuntament de Palma, Aina Calvo, ha indicat avui que la decisió sobre el futur de l'edil del PP Marina Sans, qui va presidir l'Empresa Funerària Municipal (EFM) durant la passada legislatura i va sufragar mitjançant aquesta viatges privats, haurà d'anar a càrrec del seu propi partit.

En roda de premsa sobre la Llei de Capitalitat, Calvo ha remarcat que cada partit polític té "l'obligació d'actuar" i el dret de fer-ho de la "manera que consideri oportuna". Així, ha destacat que Sans no forma part del seu partit de manera que, ha apuntat, ha de ser el PP qui hagi de demanar les explicacions i responsabilitats que crea.

Finalment, la batlesa ha indicat que cal deixar que aquesta situació "segueixi el seu camí". Tot i això, la setmana passada, el partit Unió, Progrés i Democràcia (UPID) ha demanat la dimissió "immediata" de la regidora per malversar cabals públics, al carregar "demostradament" factures de despeses privades a la companyia entre 2004 i 2007.

Sans va ingressar el passat 30 en el compte de la EFM un total de 6.833,93 euros corresponents a nou factures de viatges privats realitzats pels seus familiars en la passada legislatura. Alhora, l'ex gerent de la EFM, Óscar Collado, va pagar 472 euros d'un vol privat d'un familiar, que també va ser facturat a la Funerària i que se sumen als 2.597 euros que va abonar dilluns passat corresponents a un viatge que ha fet amb la seva dona, Francisco Moll, a Chicago el 2005, al costat d'ell i despeses dels quals, que ascendien a 5,183 euros, havia facturat a l'empresa municipal.