30 de septiembre de 2020
18 de desembre de 2009

Bauzà critica que Antich no vulgui comptar ja amb el vot de Vicens després d'utilitzar-lo per aprovar els pressupostos

El Popular considera que "atenta contra la intel·ligència humana" que el president hi hagi adoptat aquesta decisió després que el parlamentari s'abstingués ahir en una votació

PALMA DE MALLORCA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

El president del PP a Balears, José Ramón Bauzà, ha criticat avui que el líder de l'executiu autonòmic, Francesc Antich, no vulgui tenir el vot del parlamentari Bartomeu Vicens, sobre el qual pesa una condemna de presó de quatre anys i mig per malversació de cabals públics i prevaricació, després que ahir s'abstingués al Parlament en un sufragi, però que sí comptés amb el diputat ex uemita abans-d'ahir per "donar-li l'aprovació dels pressupostos".

El líder dels populars ha considerat, en declaracions als periodistes durant la tradicional copa de Nadal, que aquesta decisió d'Antich "atenta contra la intel·ligència humana" i ha remarcat que el president ha de ser "valent" a l'hora d'adoptar determinacions i no "canviar el seu discurs cada dia i en funció de l'hora".

Tot i això, preguntat sobre si s'haurien de fer eleccions anticipades en la comunitat, Bauzà ha afirmat que el seu partit no ha dit mai si "les volem o no". Tot i això, en el cas que els comicis es desenvolupin, el PP està "perfectament preparat" per governar, "si no se celebren veurem què passa", ha afegit.

El Popular ha remarcat que la decisió d'avançar les eleccions es tracta d'una decisió que ha d'adoptar Antich "per responsabilitat" ja que els ciutadans de les illes, els qui ja es troben en una situació de crisi econòmica, ara, a més, han de tenir les conseqüències de tenir un govern autonòmic "feble".

El president del Govern, Francesc Antich, ha anunciat avui que governarà en minoria al Parlament ja que prescindirà del vot del diputat del Grup Mixt Bartomeu Vicens i va anunciar que no trenca les seves relacions amb el Bloc i UM.

En roda de premsa convocada al Consolat de Mar, el president va exigir alhora a Vicens que deixi el seu escó "per dignitat", tenint en compte que només ell pot fer-ho i amb el reglament actual del Parlament balear no és possible expulsar a un diputat, excepte si té una condemna penal ferm, que en aquest cas se li podria inhabilitar.

Així, Antich, qui ja va demanar en el passat a Vicens que deixés el seu escó, avui va tornar a demanar-l'hi un altre cop, amb la finalitat que la Cambra torni a "funcionar amb dignitat".

En aquest context, el president ha descartat eleccions anticipades i ha confirmat que proposarà al president del PP, José Ramon Bauzà, una reunió a fi de poder abordar possibles pactes d'Estat i acords en el futur, tenint en compte que el vot dels populars es converteix en necessari davant de la nova realitat parlamentària, en què el Govern deixarà de tenir el vot de Vicens per tirar endavant les iniciatives.