25 de febrero de 2021
4 de abril de 2008

Bermejo convoca les Executives Federals de Serveis Públics dels sindicats per solucionar la vaga

MADRID, 4 d'abril (EUROPA PRESS)

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, va convocar avui per carta als secretaris generals de les federacions de Serveis Públics de les Executives Federals dels sindicats CCOO, UGT, CSI-CSIF i STAJ per tractar de "trobar una via d'acord que posi fi al conflicte iniciat pels funcionaris de justícia avui fa dos mesos", segons consta en un comunicat enviat pel seu departament.

En la missiva traslladada als responsables sindicals, Fernández Bermejo es compromet per primera vegada des que es van iniciar les aturades a participar a una reunió, ja que fins ara a la taula de negociació havien assistit el director general de Relacions amb l'Administració de Justícia, Àngel Arozamena, i els representants de Justícia de les organitzacions sindicals.

En el seu escrit, el ministre destaca els "esforços" realitzats pel Govern per "millorar les condicions de treball dels funcionaris" i els que han portat a terme els propis sindicats, als quals reprotxa que no hagin variat la seva reivindicació inicial d'aconseguir un increment salarial de 200 euros aquest any.

A la reunió acudiran per part dels sindicats el secretari general de la Federació de Serveis i Administracions Públiques de CCOO, Miguel Vicente Segarra; el secretari de la Federació de Serveis Públics d'UGT, Julio Lacuerda; el president nacional de CSI-CSIF, Domingo Fernández Veiguela; i el secretari general de STAJ, Vicente Navarro Pérez.

"UN ESFORÇ QUE SIGUI L'ÚLTIM"

El ministre proposa als responsables sindicals "un últim esforç de negociació que sigui verdaderament l'últim" per aconseguir que els treballadors "vegin ateses en l'essencial les seves demandes" i l'Administració "estigui segura que els diners públics es gestiona correctament i que el servei públic millora en benefici dels usuaris, els milions de ciutadans que cada any necessiten servir-se de la nostra administració de Justícia".

Bermejo argumenta que "després d'un conflicte tan llarg i tan tens, cal que l'acord final no faci sentir-se a ningú derrotat o vençut". "Però sobretot, crec que per als usuaris la prolongació del conflicte pot conduir a una situació insostenible que hem d'evitar", afegeix.

En relació amb la tretzena reunió de la taula de negociació, que va acabar avui sense acord, el comunicat del Ministeri considera "gravíssima" l'actitud dels sindicats d'"incomplir l'acord" que les dues parts van signar dilluns passat i que va ser sotmès a referèndum, amb el rebuig del 85% dels treballadors.

En aquest sentit, el departament que dirigeix Fernández Bermejo reitera que els sindicats van fer "campanya" en contra del text de l'acord i "van permetre que exercissin el dret al vot només els vaguistes, aproximadament un 50 % dels funcionaris afectats pel possible acord".

El Ministeri també lamenta que els sindicats mantinguin la seva reivindicació d'increment salarial de 200 euros per a aquest any i que reclamin que els plans de recuperació del treball no realitzat s'elaborin amb el seu acord. "La Llei Orgànica del Poder Judicial preveu que es faci negociant-los amb ells i sentint al Consell General del Poder Judicial. En el primer cas, es faria precís el consentiment dels sindicats, mentre que en el segon es preveu únicament la consulta amb ells", explica el departament de Bermejo.