30 de octubre de 2020
4 de juny de 2019

La Biblioteca de Cultura Artesana renova el certificat de qualitat de l'Associació Espanyola de Normalització

La Biblioteca de Cultura Artesana renova el certificat de qualitat de l'Associació Espanyola de Normalització
CONSELL DE MALLORCA

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Biblioteca de Cultura Artesana (BCA), dependent del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, ha renovat aquest 2019 el certificat de qualitat que atorga l'Associació Espanyola de Normalització (AENOR).

Segons han informat en un comunicat, el segell reconeix la qualitat en la gestió dels diferents serveis que ofereix la biblioteca i és una distinció que només comparteix, a tot Mallorca, amb el Servei de Biblioteques de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

La BCA ha passat "amb xit" des de 2007 --quan va aconseguir el certificat-- totes les auditorias i, més concretament, en l'última de renovació es constata un augment de préstecs en general (7 per cent) i de préstec de llibres (9 per cent).

Així mateix, també destaca l'increment del préstec de llibres electrnics en un 139 per cent el 2018 respecte l'any anterior i altres "punts forts" són l'adhesió al Projecte Joves Qualificats del Servei d'Ocupació de les Illes (SOIB) i el projecte d'installació d'aparells que registren les condicions de temperatura i humitat en els dipsits de documents, entre uns altres.

Les bases del sistema de gestió de qualitat de la BCA es basen en la planificació i el treball per objectius, la satisfacció de l'usuari, la millora continua, l'establiment de procediments per cada procés de treball i l'evolució.

Alguns reptes de la BCA per aquest 2019 són la revisió de tota la collecció de llibres, menys la secció local i el fons antic i l'aplicació de mesures de conservació de fullets antics.

Para leer más