29 de marzo de 2020
19 de setembre de 2008

El Bloc per Palma presenta al·legacions al nou projecte de Façana Marítima i nega distanciament amb el PSOE

PALMA DE MALLORCA, 19 de setembre (EUROPA PRESS)

El Bloc per Palma va donar entrada avui en el registre general de l'Ajuntament el gros d'al·legacions presentades a la proposta de modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Palma pel projecte de la Façana Marítima, centrades en la dimensió dels equipaments i la zona verda projectada.

Així ho va informar a les portes del registre municipal la coordinadora d'EU a Palma, Emylse Mas, qui en declaracions a la premsa va detallar que les al·legacions presentades avui, últim dia de termini, estan agrupades en quatre grans eixos. El primer d'ells fa referència als equipaments previstos, tenint en compte que el Bloc considera que la dimensió dels mateixos "no queda justificada en la proposta ni la seva ubicació a la zona verda".

Per aquesta raó, el Bloc estima necessària la reducció de les esmentades edificacions i la minimització del seu impacte visual, i alhora creu convenient estudiar un possible desplaçament dels edificis, alineant-los amb el carrer Joan Maragall, eixamplant així l'espai verd de primera línia.

Un altre dels punts detallats en les al·legacions afecta al pàrquing projectat. Mas va explicar que és pertinent que es precisi el seu ús i el volum soterrat previst i va aclarir que en termes generals les al·legacions fan referència a la necessitat de "puntualitzar" alguns aspectes, com la justificació del pàrquing dins el model de mobilitat. Per aquesta raó, va descartar que això origini discrepàncies amb el PSOE i va confiar en què les al·legacions siguin acceptades i incorporades en el projecte.

La resta d'aspectes abordats fan esment a la necessitat, segons el Bloc, de millorar el caràcter de la zona verda prevista perquè es converteixi en un "autèntic pulmó verd contraposat al ciment de l'edifici de GESA i els nous equipaments".

Finalment, va assenyalar la importància de d'incorporar al projecte una proposta de carril bici que connecti les Avingudes i el Palacio de Congresos, que estigués integrat a la xarxa del polígon de Llevant i a la xarxa del passeig marítim, fins la platja de Palma, amb un caràcter més de mobilitat urbana i no tant lúdic i turístic, paper que ja realitza el carril del passeig marítim.