30 de marzo de 2020
25 de agost de 2008

El BOIB aprova les obres de construcció de l'aparcament de Santa Eulària que tindrà 500 places per a vehicles

EIVISSA, 25 d'Agost (EUROPA PRESS)

El BOIB va aprovar aquest cap de setmana les prescripcions del concurs per a l'adjudicació, mitjançant concessió administrativa, de la redacció del projecte d'execució de les obres i de l'explotació d'un aparcament subterrani en el centre de Santa Eulària projecte del qual preveu tenir una capacitat per entre 400 i 500 vehicles.

La posada en marxa d'aquesta iniciativa es va aprovar en l'últim ple de la corporació i segons va matisar el primer tinent de batle i regidor d'Obres del consistori, Mariano Juan, l'executiu confia en què els treballs es puguin començar a començaments d'hivern perquè durant la temporada turística que ve "es completi la cota zero pel trànsit natural de vehicles per aquesta cèntric enclavament".

El Plec de Clàusules recull que la redacció del projecte s'executi en dos mesos i la seva materialització en 12, mitjançant un procediment ordinari i obert pressupost de licitació del qual ronda els quatre milions d'euros. L'explotació d'aquest enclavament no podrà ser superior a 75 anys.

Per a l'edil, es tracta d'una de les solucions més imminents als problemes de trànsit que travessa el municipi, i que han provocat l'increment de la seva zona blava, que aquests dies està delimitant nous punts en la part nord i prop del mercat.

El regidor va destacar en declaracions a Europa Press, la bona marxa de les obres de millora de zona de migdiada, per a les quals l'executiu va aprovar una partida d'inversió d'un milió d'euros, i que ja s'han traduït en la millora de la seva entrada, baranes i part de les seves xarxes de sanejament i il·luminació.

El mateix ocorre amb Jesús, on s'han millorat les seves voreres i estan en marxa els treballs de connexió d'aquest nucli urbà en matèria d'aigües depurades i fosses sèptiques.

Finalment, Juan va posar de manifest l'acceptació del projecte de peatonalització de Santa Gertrudis, entre veïns i turistes, que va agregar "es podria estendre a altres enclavaments com Sant Carles, la zona centre de Santa Eulària o alguns punts de Jesús".