28 de octubre de 2020
4 de juny de 2019

La CAEB demana mesures que afavoreixin l'activitat empresarial per estimular la creació d'ocupació

La CAEB demana mesures que afavoreixin l'activitat empresarial per estimular la creació d'ocupació
CAEB

En concret, demanen més formació per als treballadors i la integració de noves tecnologies en les empreses

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, ha valorat les xifres d'afiliació a la Seguretat Social i atur registrat de maig publicades aquest dimarts assenyalant que "la creació es manté per sota de la mitjana nacional" pel que ha argumentat que és "precís la posada en marxa de mesures que afavoreixin l'activitat empresarial per estimular la creació d'ocupació".

Segons ha informat la confederació d'associacions en un comunicat, per aconseguir aquest objectiu, demanen una millora de les habilitats del capital hum i la integració de les noves tecnologies en els processos empresarials, ats que són els aspectes, segons ells, "en els quals l'arxiplag evidencia una major bretxa respecte del seu entorn competitiu".

El nombre mitj de treballadors afiliats al maig (557.469 persones) s'ha incrementat un 2,3 per cent en termes interanuals. La creació d'ocupació de l'arxiplag s'ha situat, novament, per sota de la mitjana nacional (2,8 per cent), donant continutat a la tnica que es ve produint des dels primers compassos de l'any.

Des d'un punt de vista sectorial, des de la CAEB apunten que aquest menor dinamisme de l'ocupació s'ha fet pals en l'mbit industrial i, especialment, en els serveis, mentre que el creixement de l'afiliació de treballadors ha mantingut un pols més sostingut en la construcció.

La marxa de l'ocupació est influint, en aquest sentit, sobre l'evolució de l'atur registrat, segons Planas. A la llum d'aquesta evolució, la presidenta ha apuntat que des de CAEB aposten per "la millora de la productivitat com a via principal per aconseguir una ocupació més estable i de major qualitat".