4 de agosto de 2020
18 de febrer de 2009

La Caixa destinarà 500 milions d'euros a fomentar la integració laboral de persones en risc d'exclusió

El 80 % de les empreses de les illes que participen són Pimes

PALMA DE MALLORCA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'Obra Social de La Caixa destinarà 500 milions d'euros al programa 'Incorpora' que té per objectiu potenciar la integració laboral de persones amb dificultats especials a l'hora d'accedir a un lloc de treball com, entre d'altres, les dones majors de 45 anys, els aturats de llarga durada, els immigrants o les víctimes de violència de gènere.

Després de la firma de l'acord amb la Cambra de Comerç, el director executiu territorial de les Balears de La Caixa, Robert Leporace, ha destacat que aquest programa, des de la seva posada en marxa l'any 2006, ja ha permès la contractació a Espanya de 14.400 persones en risc d'exclusió, 500 de les quals van trobar treball en 183 empreses de Balears.

Alhora, cal destacar també que el 80 % de les empreses de les illes que participen correspon amb petites i mitjanes empreses. Així, el 65 % són petites, 15 són mitjanes i un 20 % correspon a grans organitzacions. Tot i això, els contractes més comuns a les illes han estat els temporals, normalment de tres mesos, sent aquests prorrogables.

A més, segons va detallar la portaveu de Rees Balears, entitat coordinadora del Grup Incorpora a Balears, Pilar Ponce, la majoria de sectors en els quals es van integrar aturats han estat els de neteja, hoteleria i perruqueria, mentre que el sector agrari ha estat el menys representatiu.

L'objectiu d'aquesta col·laboració és que la iniciativa s'implanti en el major número possible d'empreses de Mallorca, agrupades en la Cambra de Comerç i concretar, d'aquesta manera, un model d'intermediació que es converteixi en un referent com eina de cohesió social.

Tot i això, un dels eixos de la iniciativa és posar al servei del teixit empresarial un programa de responsabilitat social corporativa que afavoreixi la integració laboral. En aquest sentit es va manifestar el president de la Cambra de Mallorca, Joan Gual, qui ha remarcat que les organitzacions no es deuen "oblidar" de les persones que, per la seva pròpia naturalesa, ja pateixen l'exclusió.

Gràcies a aquest programa es generen noves oportunitats d'ocupació per a aquests col·lectius a través d'una xarxa d'insertors socials laborals creada en col·laboració amb 11 entitats: Rees Balears (Fundació Deixalles, Amadip-Esment, Càritas Mallorca i Menorca); Cooperativa Jovent, Fundació Canònica Home Lliure, Federació de Discapacitats de les Balears, Discapacitat illa de Menorca, Cruz Roja Palma i Aspanadif. Així, La Caixa fa de pont entre aquestes entitats i les empreses per crear un "clima de confiança mútua" que permeti impulsar projectes comuns pel bé d'aquestes persones.