19 de octubre de 2019
 • Viernes, 18 de Octubre
 • 12 de agost de 2019

  'La Caixa' facilita itineraris d'inserció sociolaboral a 38 interns del centre penitenciari de Palma

  'La Caixa' facilita itineraris d'inserció sociolaboral a 38 interns del centre penitenciari de Palma
  Reclusos participen a programes d'inserción sociolaboral de La CaixaLA CAIXA

  PALMA DE MALLORCA, 12 Ago. (EUROPA PRESS) -

  El programa Reincorpora de 'la Caixa' va oferir el 2018 itineraris d'inserció sociolaboral a 38 interns del Centre d'Inserció Social de Mallorca, que es realitza en col·laboració amb el Ministeri de l'Interior a través de l'Entitat Estatal Treball Penitenciari i Formació per a l'Ocupació.

  Segons ha informat 'la Caixa' en una nota de premsa, al programa desenvolupat a les Illes per GREC s'ofereixen itineraris adaptats a les necessitats de preparació tècnica i personal dels interns que combinen formació, accions de servei a la comunitat i integració laboral.

  L'objectiu és que la persona ampliï les seves competències, reforci valors i millori habilitats personals i professionals que l'ajudin en el seu camí cap a la plena inclusió social i laboral. Per això, el projecte es du a terme en la fase final de la seva condemna.

  El 2018, 36 dels participants que van finalitzar el seu itinerari d'inserció sociolaboral van aconseguir un treball gràcies a 33 empreses contractants.

  En tota Espanya, un total 1.209 interns van aconseguir l'any passat un treball a través de Reincorpora gràcies a la col·laboració de 771 empreses. A més, des de l'engegada de Reincorpora, al 2011, han participat un total de 14.709 interns a l'Estat i 5.803 d'ells han trobat ocupació gràcies a 5.290 empreses contractants.

  "Volem facilitar que les persones privades de llibertat puguin reconduir el seu projecte vital, i ho fem acompanyats de l'Administració, amb qui vam sumar esforços des de fa ja gairebé una dècada. Es tracta d'un compromís estable per la reinserció social i laboral dels interns que permet que, actualment, tres de cada quatre participants del programa aconsegueixin una feina", ha afirmat el president de la Fundació Bancària 'la Caixa', Isidro Fainé.

  Para leer más